L’Equip de Govern presenta les deu línies estratègiques i les 80 actuacions prioritàries per a 2020-2021

L’Equip de Govern presenta les deu línies estratègiques i les 80 actuacions prioritàries per a 2020-2021

L’alcalde, Carlos González, ha destacat que “volem transformar profundament la manera de viure, de produir i de consumir a la nostra ciutat amb l’objectiu d’afavorir la qualitat de vida i la prosperitat de la majoria social”

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, anuncia que s’alçarà la suspensió cautelar del procés de contractació de les obres de la Corredora que es duran a terme després de les festes d’agost

L’alcalde anuncia que en el primer trimestre de l’any es procedirà a la normalització de l’entorn del Mercat amb el cobriment de les restes arqueològiques i la retirada del clos

 

L’alcalde d’Elx, Carlos González, acompanyat per la portaveu de Compromís, Esther Díez, pel portaveu del PSOE, Héctor Díez, i pels edils Ramón Abad i Felip Sànchez, ha anunciat que el Govern Municipal ha aprovat el Pla de Treball 2020-21, compost per deu línies estratègiques i que engloba més de 80 projectes als quals es donarà prioritat a curt i mitjà termini. L’alcalde ha aclarit que encara que la majoria d’aquestes actuacions són de competència municipal, hi ha unes altres que són competència de la Diputació de la Generalitat i del Govern d’Espanya.

“Com és habitual, coincidint amb l’inici de l’any, l’Equip de Govern ens hem reunit per a analitzar la nostra trajectòria i projectar actuacions de futur a curt i mitjà termini”, ha indicat González qui ha apuntat que “a manera de conclusió he de dir que aquest Govern ha anat complint un darrere l’altre els principals objectius que ens marcàrem quan signàrem el nostre acord i sis mesos després queda acreditat que aquest és un govern sòlid, estable i cohesionat, perquè estem units entorn d’un projecte nítid de ciutat. Treballem per una ciutat dinàmica, cosmopolita, humana, pròspera i una ciutat verda implicada contra el canvi climàtic i amb l’objectiu de la cohesió social i territorial”.

Tal com ha dit González, Elx pugna per ser Capital Verda 2030, però també per ser una de les capitals econòmiques del país. Per a això, l’alcalde ha indicat que s’han establit deu eixos d’actuació que transformaran profundament la manera de viure, de produir i de consumir a la nostra ciutat. Tot això, amb l’objectiu d’afavorir la qualitat de vida i la prosperitat de la majoria social”.

El primer dels eixos d’actuació és la dinamització dels sectors econòmics i l’ocupació. En aquest punt l’alcalde ha destacat actuacions com l’Ampliació del Parc Empresarial, el Centre de Disseny i Moda del Calçat, el Campus Tecnològic o el Palau de Congressos.

El segon dels reptes és avançar en el desenvolupament urbà i sostenible i la capitalitat verda Europea. Per a això, González ha indicat que s’impulsarà la redacció del nou PGOU, la Llei de protecció i tutela del palmerar o el Pla Especial de Protecció del Palmerar.

En tercer lloc, l’alcalde ha destacat la modernització dels serveis públics, on s’inclou la millora de les construccions educatives a través del Pla Edificant, la rehabilitació de l’Hospital General i la construcció del bloc quirúrgic o l’adjudicació del nou servei de neteja urbana.

El quart eix és la millora dels equipaments col·lectius socials, culturals i esportius, cas de la construcció de nous centres socials, el nou pavelló poliesportiu o l’edifici intergeneracional.

Un altre dels eixos prioritaris gira entorn de la regeneració urbana que inclou el Pla de Rehabilitació d’Habitatges i l’avanç en la regeneració del barri de Sant Antoni.

També ha posat l’accent, Carlos González, en la modernització de l’espai públic amb el Pla Quadriennal de Pedanies, o els 9,5 milions destinats a actuacions financerament sostenibles.

En seté lloc l’alcalde ha destacat l’esforç que es farà per avançar en les infraestructures necessàries per a millorar la competitivitat del municipi, cas de la posada en marxa de l’AVE o l’última fase de la circumval·lació Sud.

“La huitena línia està relacionada amb la cohesió social i la igualtat, un aspecte bàsic del treball d’aquest Govern. Ens centrem en la qualitat de vida de les persones i vull destacar que continuarem lluitant contra la violència de gènere i treballant per a millorar la qualitat de vida de les persones majors amb la creació del segon CEAM”, ha indicat l’alcalde qui ha dit que una altra prioritat és avançar en la modernització de l’administració i continuar treballant per ser un Govern transparent”.

Finalment, l’alcalde ha indicat que el desé eix se centra en la cohesió territorial a través de l’Estratègia EDUSI i el Pla Quadriennal de Pedanies.

Conversió en zona de vianants de la Corredora i Mercat Central
Per part seua, la regidora de Mobilitat Urbana, Esther Díez, ha assenyalat que un dels objectius prioritaris és que el centre, els barris i les pedanies d’Elx es convertisquen en entorns ‘amables’ en els quals es desenvolupe un espai públic de qualitat i, això, segons ha explicat l’edil, “s’aconsegueix a través del Pla Centre amb la conversió en zona de vianants de la Corredora”. En aquest sentit, Díez ha apuntat que “procedirem a alçar la suspensió cautelar del procés de contractació de les obres de la Corredora perquè s’agilite, ja que és l’element principal del Pla Centre”.

El propòsit del Govern és licitar l’actuació en els primers mesos de l’any, ja que el plec de condicions ja està redactat. Això segons ha explicat l’alcalde, “suposaria adjudicar l’obra abans d’estiu per a després poder començar l’actuació després de les festes patronals, per a no entorpir el comerç ni les celebracions”. González ha assegurat que la finalitat és que al Nadal de 2020 la Corredora ja siga per als vianants i així afavorir la dinamització comercial en aquestes dates.

D’altra banda, l’alcalde ha dit respecte al Mercat Central que “l’objectiu és poder plantejar un projecte que siga producte de consens i que resolga el problema que uns altres van generar”. En el curt termini González ha destacat que “estem treballant en la ‘normalització de la zona’ que consistirà en l’immediat cobriment de les restes arqueològiques dels llocs d’excavació, i això, suposarà el retirat del clos i la creació d’un paviment provisional que condicione la zona i permeta el normal desenvolupament de l’activitat socioeconòmica i de la dinàmica del veïnat”. L’alcalde ha assenyalat que al mateix temps que es fan aquests treballs es pretén culminar amb el procés de resolució del contracte i de la concisió administrativa en el qual, segons ha assegurat, seran “precisos i rigorosos”.

Així mateix, perquè Elx siga un municipi més ‘verd’, ‘humà’ i ‘viu’, l’Edil de Mobilitat ha destacat “la posada en marxa de noves zones verdes i de nous espais culturals que possibiliten que els nostres veïns i les nostres veïnes tinguen una millor condició social”. La regidora ha indicat que la modernització dels serveis públics és essencial i per això ha ressaltat la importància de continuar avançant en les construccions dels centres educatius contemplades en el ‘Pla Edificant’, que segons ha assegurat Díez “ja són una realitat en el dia de hui i continuaran en els pròxims mesos per a dignificar les instal·lacions acadèmiques del nostre municipi”.

Actuacions prioritàries del Govern Municipal d’Elx