3a edició del Pla per al Foment de la Cultura Emprenedora en una Ciutat Solidària

3a edició del Pla per al Foment de la Cultura Emprenedora en una Ciutat Solidària

Des de la Regidoria de Promoció Econòmica es posa en marxa la 3a edició del pla per a “Foment de la Cultura Emprenedora en una Ciutat Solidària” desenvolupat en col·laboració amb la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

L’objectiu general del projecte és impulsar l’emprenedoria i l’autoocupació entre els joves per a dinamitzar la cultura emprenedora a Elx. En aquesta línia es desenvolupa el concurs “Idees Emprenedores” que està dirigit a joves estudiants i que incentivarà la creació d’idees de negoci originals, innovadores i sobretot, viables.

Fins hui, els resultats han sigut més que exitosos i esperem que continuen millorant al llarg del programa 2020, que comença el pròxim 10 de febrer. Fent avaluació de l’edició anterior, ens enorgulleix informar que 417 alumnes van ser beneficiats/des en 13 centres educatius de la ciutat d’Elx. En referència al concurs, 60 projectes van ser presentats i, posteriorment reconeguts en la corresponent Gala de Premis, la qual cosa suma un total de 141 participants.

En concret, les accions programades del pla estan dirigides a estudiants que cursen educació secundària (3r i 4t d’ESO) i/o cicles formatius (FP bàsica, cicle mitjà i cicle superior).

1. Xarrades divulgatives a fi de fomentar la motivació i la creativitat per a l’emprenedoria, així com educar en valors com la responsabilitat fiscal, social i mediambiental, amb una metodologia activa i participativa entre la joventut.

2. Tallers per a estimular les idees de creació d’empreses amb el format de “ONE-PAGE, on els i les participants treballaran els seus projectes d’emprenedoria i que podran presentar al concurs “Idees Emprenedores”.

3. Concurs “Idees Emprenedores”, en el qual la gent jove podrà presentar per equips el seu projecte d’idea emprenedora. Es premiarà la proposta més original, innovadora i, sobretot, viable.

Els premis del concurs “Idees Emprenedores” estaran dividits en dues categories, ESO i cicles formatius, perquè la igualtat d’oportunitats siga el més equitativa possible.

Si formes part de la comunitat educativa, no dubtes a participar en aquest projecte. Si eres estudiant d’educació secundària (3r i 4t d’ESO) i/o cicles formatius (FP bàsica, cicle mitjà i cicle superior), parla amb el teu centre per a poder participar en les activitats.