Carles Molina destaca en “Lineapelle” l’aposta per la qualitat de les empreses il·licitanes de components per al calçat

Carles Molina destaca en “Lineapelle” l’aposta per la qualitat de les empreses il·licitanes de components per al calçat

El responsable de l’àrea de Promoció Econòmica assisteix a la fira de Milà juntament amb la vicepresidenta de Pimesa, Ana Arabid, i directius de l’AEC

El regidor reitera el compromís de l’Ajuntament amb el sector i Futurmoda, i reivindica el retorn de Moda Calçat a IFA

Un total de 22 empreses il·licitanes exposen els seus productes en Lineapelle, la fira de components per al calçat referencia a nivell mundial i que se celebra del 19 al 21 de febrer a la ciutat italiana de Milà.

El responsable de l’àrea de Promoció Econòmica, Carles Molina, i la vicepresidenta de Pimesa, Ana Arabid, s’han acostat al “Rho-Pero Exhibition Center”, recinte on té lloc la cita, acompanyats pel president de l’Associació Espanyola d’Empreses de Components per al Calçat (AEC), Manolo Román, i el director general de l’entitat, Álvaro Sánchez.

Junts han visitat els diferents pavellons i escoltat als empresaris il·licitans, els qui els han traslladat el bon funcionament d’aquesta edició de Lineapelle per a les empreses d’Elx, conforme a les expectatives positives pese al complex context geopolític i econòmic internacional. Així mateix, han pogut observar les tendències que es veuran al carrer a la primavera i estiu de 2021, que passen pels conceptes vintage, idees orientades a articles d’edició limitada i la preponderància de l’alta qualitat mitjançant materials elaborats en metalls preciosos, les pells nobles, l’ecoinnovació i l’ecodisseny, que marcaran la pauta “durant anys” per demanda de les i dels consumidors, ha assegurat Sánchez.

El regidor de Promoció Econòmica ha enaltit la “inequívoca aposta per la qualitat, innovació i internacionalització”, de les empreses il·licitanes de components, la presència de les quals a Milà “ajuda a reforçar la imatge de marca tant d’Elx com de les seues firmes de prestigi”, i ha reiterat el compromís contundent del Consistori en el seu suport a la indústria local amb l’ampliació d’Elx Parc Empresarial, la modernització del polígon de Carrús, l’impuls del Centre Internacional de Disseny i Moda de Calçat, o els dos convenis per un import de 34.000 euros que signarà amb AEC pròximament, encaminats a reforçar accions de l’entitat amb seu a la ciutat i donar continuïtat i incentivar la presencia de societats il·licitanes en Futurmoda. “Som ací per a fer costat al nostre teixit empresarial”, ha reiterat Molina.

Així mateix, el regidor s’ha congratulat que la baixada de la producció a nivell mundial no afecta en excés a Elx, en elaborar components “a l’avantguarda” i que s’alcen “referents a nivell nacional i internacional”. En aquesta direcció, Sánchez ha apuntat que l’aturada de producció a Àsia per l’epidèmia del coronavirus ha tingut com a efecte llançar major atractiu al calçat europeu, per la qual cosa la clientela exigeix “un major nivell de producció en aquestes temporades”, reafirmant l’ambient positiu en Lineapelle per a la missió espanyola, que, espera, finalitze amb resultats òptims donada la satisfacció general de com està transcorrent la fira italiana fins al moment.

Tot preparat per a Futurmoda

El mes vinent de març IFA acollirà Futurmoda, que és “l’equivalent de Lineapelle a Espanya”, ha destacat el regidor de Promoció Econòmica; un esdeveniment firal que ocuparà més de 12.000 metres quadrats del pavelló 2, amb 285 expositors que representen a més de 380 marques, esperant incrementar el nivell de visitants internacionals, que solen rondar prop del 40% de l’assistència.

A més, ha afirmat que “l’Ajuntament considera que el referent de les fires de calçat, Moda Calçat, ha de celebrar-se també en IFA”, doncs, segons ha manifestat, “el recinte firal té totes les comunicacions i infraestructures necessàries per a albergar la cita”. Román, per part seua, ha subratllat que “Elx es mereix tornar a tindre una fira de calçat en IFA; d’allí va eixir i allí ha de tornar”, però que cal “estudiar molt bé la seua rendibilitat”. Quant a Futurmoda, ha declarat estar tot preparat, a més de lloar la importància del certamen il·licità “tant per a fabricants com per a expositors”.

Els dos directius d’AEC han aprofitat per a agrair a l’Equip de Govern el seu suport a l’Associació, a la fira i al sector en general. “Gràcies a l’Ajuntament podem posar en marxa infinitat d’iniciatives, com la presentació de tendències de tardor i hivern 2021/2022, que tindrà lloc al Centre de Congressos el 24 de març”, ha conclòs Álvarez.