Casa de la Dona i Cefire Elx promouen les III Jornades didàctiques per la Igualtat i la diversitat a l’aula

Casa de la Dona i Cefire Elx promouen les III Jornades didàctiques per la Igualtat i la diversitat a l’aula

El Centre de Congressos alberga aquestes xarrades, dirigides al professorat i a qualsevol persona interessada en el tema, el 19 i 20 de febrer de 17 a 21 hores

Sense una bona educació res es pot fer per a instal·lar en la ciutadania la necessitat de treballar en comunitat, de manera col·lectiva, en la defensa de la igualtat, la pau i drets humans. Previndre la violència contra les dones des dels centres educatius i aprofundir en una societat més justa i equilibrada sense distinció de sexes és un dels objectius que persegueix l’Ajuntament d’Elx. Per això, la Regidoria d’Igualtat, a través de Casa de la Dona, i en col·laboració amb el CEFIRE Elx (Centre de formació i recursos per al professorat), han presentat aquest matí en roda de premsa les “III Jornades didàctiques i bones pràctiques per la igualtat i la diversitat a l’aula” que tindran lloc al Centre de Congressos el 19 i 20 de febrer de 17 a 21 hores i aniran dirigides a les i als docents i a tota aquella persona que pretenga detectar i previndre comportaments desiguals o discriminatoris. Segons ha explicat el regidor de l’àrea, Mariano Valera, “es tracta d’unes jornades formatives que permetran fomentar la sensibilització i reflexió de la igualtat en oportunitats en l’educació”.

En aquesta edició es presentaran les dues guies d'”Amor? Només del bo” dirigides al professorat i alumnat. Amb aquestes, les xiques aprendran sobre les conductes i el respecte, per a no confondre amor amb abús mentre que els xics rebran xarrades d’alliberament d’actituds i de privilegi, per a no repetir rols de superioritat. Per part seua, el professorat obtindrà les eines de treball per a l’eliminació del sexisme i l’orientació coeducativa. Son unes guies desenvolupades per Juan Lillo i Elena Simón, experts en Igualtat i Educació. Simón ha assenyalat que “prevenen el mal amor; el que es manifesta com a violència masculina cap a les dones”.

Durant aquestes jornades es presentarà també el projecte ESKOLAE que persegueix formar l’alumnat en llibertat i democràcia. També hi haurà una taula redona en la qual es donaran a conéixer projectes com “Motxilles viatgeres per la diversitat. Formar per a Trans-Formar”, amb el qual es visibilitza el col·lectiu LGTBI o “Coeducació i prevenció de la violència de gènere escolar”, un programa a càrrec del Praxi que es desenvolupa amb alumnat de 3r i 4t de primària. A més, les persones que hi assistisquen podran gaudir del taller “Diversitats” especialitzat en el bullyng, l’educació mediambiental, la salut i igualtat de gènere, entre altres assumptes.