La regidora de Cultura, Marga Antón, presenta la programació de La Llotja en el període comprés entre febrer i maig de 2020
Seixanta funcions en total, entre arts escèniques i musicals, consoliden la sala cultural com un referent a nivell autonòmic
La sala La Llotja consolida la seua programació convertint-se en referent a nivell autonòmic, amb actuacions que van des d’artistes populars del panorama nacional i internacional fins a propostes de marcat caràcter il·licità o d’índole independent. Així doncs, aquest matí, la responsable de l’area de Cultura, Marga Antón, acompanyada pel programador de la Regidoria, Julián Sáez, ha presentat les funcions que tindran lloc en l’antiga llotja de fruites i verdures d’Altabix, de febrer a maig de 2020. “Com ja és costum, al juny cedim l’espai a diferents col·lectius i entitats locals”, ha recordat Antón.
Concretament, dissabte que ve 8 arrancarà el Cicle de Música “Àngel Alfosea”, amb ritmes principalment originaris de les dècades dels huitanta i els noranta. El primer concert serà el del grup granadí La Guardia; el 29 de febrer serà el torn del mític conjunt La Frontera “una de les bandes referents del pop-rock espanyol”, ha assenyalat la regidoa. El 7 de març, la música de Tennessee, formació sorgida a la fi dels setanta sota el nom d’Elvis Boys. I, el 19, l’armonicista Steve Krase i els integrants de la Texas Soul & Blues Band posaran la nota blava amb la veu de la reconeguda Trudy Lynn, “la primera dama del blues i el soul de Houston, hereva espiritual d’Etta James, amb cinc nominacions als Blues Music Awards i membre del Saló de la Fama de la Música”. El 21 i 28, el Cicle en homenatge a Alfosea conclourà, respectivament, amb l’actuació de Los Trogloditas i amb el solista de Medina Azáhara, Manuel Martínez.
Altres protagonistes musicals de la sala seran Tachuela, la Unió Musical de Torrellano, Ultrasónica, Atientas, Nacho Casado, la Morgan Blues Band, Nacho Casado i el folklore del subcontinent indi a càrrec de Sazed Ul Alam i Arup Kanti Das. També pertocarà per a dos “minifestivales”, tal com els ha definits la regidora: el primer d’aquests, el 28 de febrer, ritmes en valencià amb el Sonora, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura i en el qual intervindran Andreu Valor i Eva Olivencia; el 23 de maig, del panorama alternatiu espanyol, O’funk’illo i Bosco.
En l’apartat teatral, Antón ha destacat, per al 15 de maig, la presència del veterà actor argentí Héctor Alterio, que al costat del músic José Luis Merlín, interpretarà al gran poeta León Felipe en l’obra ‘Como hace 3.000 años’. El 14 de març, Daniel Ortiz posarà en escena ‘Preludio’, amb la qual ha estat en el Teatre Espanyol de Madrid obrint temporada. Altres propostes sobre les taules seran les de la Plataforma de Teatre Amateur o de l’Aula de Teatre de la Companyia Clàssica de Comèdies, a més de companyies amb creacions destinades a un públic familiar, com La Chica Charcos; o Face 2 Face, Fòrum The Company i La Bohème, amb funcions en anglés i en francés “per a complementar la formació de les nostres i dels nostres xicotets”, ha puntualitzat Antón, qui ha subratllat, així mateix, la importància del valencià en la programació. D’altra banda, el dia 14 de febrer, l’il·lusionisme i l’humor del televisiu mag il·licità Ximo farà les delícies dels espectadors i de les espectadores en el Dia dels Enamorats.
Amb aquesta programació, de seixanta actuacions en total entre arts escèniques i musicals, i que ha sigut dissenyada amb criteris de qualitat i per a captar públic amb diverses inquietuds, es busca, igualment, completar les activitats del municipi i la dinamització cultural del barri d’Altabix, en un recinte que ja posseeix una oferta artística amb personalitat pròpia.