Tal com ha explicat la regidora d’Educació, María José Martínez, “el programa Famílies en la xarxa està orientat a la prevenció dels problemes que afecten els nostres fills i les nostres filles i també a l’apoderament de les AMPA i de les famílies”
Se celebraran al Bailongo els dies 29 de febrer i 7 de març i les inscripcions són gratuïtes
La regidora d’Educació, María José Martínez, ha presentat aquest matí les jornades “Famílies en la xarxa, prevenció de riscos que afecten els nostres fills i les nostres filles. Apoderament de les AMPA” que es duran a terme el dissabte 29 de febrer i el 7 de març al Centre Cívic Candalix (Bailongo).
Al costat de Martínez han estat en la presentació Sensi Antón, d’Educare Social, i Bernardo Sánchez, de la Federació d’Associacions Veïnals d’Elx.
“El programa Famílies en la xarxa està orientat a la prevenció dels problemes que afecten els nostres fills i les nostres filles i també a l’apoderament de les AMPA i de les famílies perquè puguen promoure actuacions preventives en les seues comunitats educatives de referència”, ha assenyalat la regidora qui ha afegit que “aquesta iniciativa l’abandera l’Institut Europeu d’Estudis de Prevenció i ací es desenvoluparà gràcies a Educare Social amb el suport de la federació d’Associacions Veïnals d’Elx i de la UMH”.
Les jornades van dirigides principalment a associacions de pares i mares i associacions veïnals, però estan obertes a qui desitge assistir.
El dissabte 29 de febrer, de 10 a 14 hores, es parlarà dels riscos que afecten els nostres fills i les nostres filles; les famílies com a agents actius en prevenció; apoderament de les famílies i de les AMPA i presentació de la plataforma FERYA.
El dissabte 7 de març es parlarà de: apostes i jocs d’atzar i d’estratègies, accions i col·laboració en la xarxa.
L’organització ha destacat que hi haurà un servei de ludoteca per a les mares i/o pares que desitgen assistir amb els seus fills i filles.
Les inscripcions són gratuïtes i poden realitzar-se en info@educaresocial.org i en el telèfon 691 022 781.
Per la seua part Bernardo Sánchez ha indicat que, com ja es va fer en les jornades de l’any passat, “es tracta d’atorgar a pares i mares i a les filles i fills eines de comunicació per a la solució de problemes i per a afavorir el diàleg, una cosa molt necessària davant la irrupció de les xarxes socials i els mòbils”.
Mentrestant, Sensi Antón ha apuntat que “vull convidar les AMPA perquè estan fent una gran faena en els seus centres escolars i instituts, però l’oportunitat d’aquest projecte és poder col·laborar en xarxa. És a dir, poder arribar a conéixer-se, poder reflexionar i revisar quins riscos tenim en la comunitat per a poder després planificar estratègies comunes que són més potents que si són a nivell individual”.