L’Ajuntament presenta un ampli programa amb xarrades, teatre, literatura i cinema al voltant del Dia Internacional de la Dona

L’Ajuntament presenta un ampli programa amb xarrades, teatre, literatura i cinema al voltant del Dia Internacional de la Dona

El regidor, Mariano Valera, recorda que “més enllà del 8M treballem al llarg de tot l’any en activitats centrades en la prevenció, la sensibilització i l’atenció a dones víctimes de violència de gènere”

El regidor d’Igualtat, Mariano Valera, ha presentat hui les activitats que la seua regidoria, a través de la casa de la Dóna, està duent a terme entorn al Dia Internacional de la Dona, activitats que tal com ha assenyalat l’edil no se circumscriuen al 8 de març, sinó que duen a terme al llarg de tot l’any.

“Com cada 8 de març, l’Ajuntament d’Elx, com no podia ser d’una altra manera, se suma a la reivindicació del Dia Internacional de les Dones. No obstant això, des de la Casa de la Dóna treballem al llarg de tot l’any en activitats entorn de tres eixos relacionats amb la prevenció, la sensibilització i l’atenció a dones víctimes de violència de gènere”, ha assenyalat el regidor.

Per a Valera “aquest 8M serà una nova anellada sobre les consciències cíviques i les polítiques. L’amenaça que estem trobant i que qüestiona els drets de les dones tindrà una resposta contundent als carrers. Perquè encara persisteixen les discriminacions malgrat les conquestes. I perquè hi ha els qui qüestionen que el feminisme intentant retornar-nos al passat, negant la violència de gènere i la violència sexual”.

Respecte a les iniciatives que s’han posat en marxa des de la regidoria, el regidor ha destacat: activitats de formació i prevenció en centres educatius, activitats de sensibilització, participació amb la convocatòria del Consell de Dones, la convocatòria de la Comissió Interdisciplinària de Coordinació contra la violència de gènere i l’elaboració de l’II Pla d’Igualtat per a la Ciutadania.

“No hi ha punt de retorn, el feminisme és imparable i ha demostrat tindre una força poderosa i transversal. Les dones han conquistat espais i drets sobre els quals no hi ha opció de replegament. No donarem ni un pas arrere. Ni un. I els qui pretenguen fer-nos retrocedir, ens tindran davant”, ha declarat el responsable d’Igualtat a l’Ajuntament d’Elx.

 

➡️ PROGRAMA D’ACTIVITATS