L’alcalde recolza promoure la inclusió a l’escola per a afavorir la igualtat i una educació de qualitat

L’alcalde recolza promoure la inclusió a l’escola per a afavorir la igualtat i una educació de qualitat

Carlos González, la regidora d’Educació, María José Martínez i el regidor de Drets Socials, Mariano Valera, inauguren les jornades “Fem el nostre centre més inclusiu”, organitzades pel CEFIRE i la Inspecció de la Direcció Territorial d’Educació de la Generalitat

400 docents assisteixen a les xarrades a favor de la integració i acceptació de la diversitat a les aules dutes a terme en el Centre de Congressos

El Centre de Congressos alberga durant el dimecres i dijous les jornades ‘Fem el nostre centre més inclusiu’, organitzades pels centres de formació, innovació i recursos educatius (CEFIRE), la Inspecció de la Direcció Territorial d’Educació de la Generalitat, i amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Elx. Durant aquest matí aproximadament 400 docents han assistit a aquesta trobada al qual no ha faltat l’alcalde d’Elx, Carlos González, la regidora d’Educació, María José Martínez, el regidor de Drets Socials, Mariano Valera, el subdirector general del professorat, Carlos Sánchez, la inspectora d’Educació, Ester Álvarez, i el director territorial d’Educació, David Vento, els qui han inaugurat l’acte amb una taula presencial. Segons ha subratllat el regidor il·licità “promoure la inclusió a l’escola és afavorir la igualtat d’oportunitats i garantir una educació de qualitat”. González ha qualificat de ‘gran utilitat i d’interés’ les jornades per a la dinàmica dels centres educatius i de la ciutat. Al mateix temps l’alcalde ha reconegut la labor fonamental que exerceix el professorat com a “transmissors de coneixements” i com a “pilar essencial en la construcció d’una comunitat més oberta, tolerant, respectuosa, solidària, i democràtica”.

González també ha congratulat al CEFIRE i a la Inspecció de la Direcció Territorial d’Educació per la iniciativa per a visibilitzar i normalitzar la diversitat a les aules.

Per part seua, Sánchez ha assenyalat la importància de dotar als professionals d’eines pràctiques per a la integració i acceptació en els col·legis i ha animat als docents a continuar treballant per a erradicar els obstacles que encara existeixen en els centres escolars.