El Centre de Congressos albergarà el pròxim 4 d’abril la LX edició del tradicional concurs de palma blanca

El Centre de Congressos albergarà el pròxim 4 d’abril la LX edició del tradicional concurs de palma blanca

L’edil de Festes, Mariola Galiana, assenyala que “amb aquest certamen volem contribuir a l’enriquiment del Diumenge de Rams a través del reconeixement dels artesans i artesanes d’Elx

Enguany, com a novetat, s’han modificat les categories del concurs, s’ha augmentat el nombre de premis, així com el seu import total, que enguany serà de 7.950 euros

El concurs d’Artesania de Palma Blanca del Diumenge de Rams, que arriba a la seua 60 edició, se celebrarà el pròxim 4 d’abril en el Centre de Congressos. La Regidoria de Festes pretén realitzar aquest certamen amb l’objectiu d’afavorir la promoció de la tradició artesanal il·licitana, el foment del seu ofici arrelat a la ciutat i la seua supervivència com a activitat econòmica productiva que genera llocs de treballs per als il·licitans i il·licitanes. Així ho ha explicat aquest matí en roda de premsa l’edil de l’àrea, Mariola Galiana, que ha destacat que “amb aquest concurs volem contribuir a l’enriquiment de la processó del Diumenge de Rams, Festa d’Interés Turístic Internacional, a través del reconeixement dels artesans i artesanes d’Elx”.

Enguany, com a novetat, s’han modificat les categories del concurs. D’una banda, s’ha substituït la d’artesania per la de grandària gran a la qual es podran presentar palmes amb unes mesures entre els 1,50 i els 2,70 metres, comptats des de la base dels adorns. També estan la de grandària mitjana amb 1 i 2,20 metres d’altura; i la de miniatura amb una altura mínima de 0,50 i màxima d’1 metre. I, finalment, es manté la modalitat de solapa on les palmes hauran de complir una grandària màxima de 8 centímetres, tant d’ample com d’alt.

A més, amb la finalitat de fomentar la participació i eliminar restriccions, Galiana ha assenyalat que qualsevol persona podrà presentar-se a totes les categories amb la condició que es presente un únic treball com a màxim en cadascuna d’aquestes.

Un altre dels canvis d’aquesta edició és l’augment de nombre de premis, així com el seu import total, que enguany serà de 7.950 euros.

L’edil ha animat a participar els ciutadans per a “incentivar i agrair el treball realitzat per totes les persones que continuen trenant la palma a Elx i que contribueixen al fet que la nostra processó del Diumenge de Rams siga única en el món”.

Els premis aniran des dels 50 als 1.200 euros depenent de la modalitat i el termini de presentació de la sol·licitud per a participar-hi, que ha d’entregar-se en la Regidoria de Festes, finalitza el dia 23 de març.

Per part seua, la decisió i el lliurament de premis serà el mateix dia de l’exposició a les 20 hores en el Centre de Congressos.

 

>>> Bases del concurs