Elx espera formar part de la xarxa Centre Dona 24 hores aquest mateix any

Elx espera formar part de la xarxa Centre Dona 24 hores aquest mateix any

El regidor d’Igualtat, Mariano Valera, ha avançat que el centre il·licità comptarà amb 15 professionals i funcionarà 14 hores al dia de dilluns a diumenge

El regidor d’Igualtat i Drets Socials, Mariano Valera ha anunciat que Elx passarà a formar part de la xarxa Centre Dona 24 hores aquest mateix any.

Valera, acompanyat per la cap de servei del seu departament, Nuria Martínez, s’ha reunit recentment amb la directora general de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere de la Conselleria d’Igualtat, María Such.

“L’assumpte d’aquesta trobada era parlar sobre el Centre Dona 24 hores per a Elx i podem confirmar que serà una realitat dins d’aquest mateix any”, ha explicat Valera, qui ha afegit que “Such ens ha traslladat que ja s’estan realitzant els plecs per a la contractació de tres nous centres dins d’aquesta xarxa i Elx serà un dels municipis, junt a Xàtiva i Vinaròs, que comptarà amb aquest recurs per a l’atenció a dones víctima de violència de gènere i les seues famílies”.

Tal com ha informat el regidor aquest centre comptarà amb un total de 15 professionals: una coordinadora, una lletrada, tres subalternes o subalterns, quatre psicòlogues, una psicòloga infantil i cinc treballadores socials.

“Una de les qüestions que vam estar valorant és que aquest centre ha de ser discrecional, per la població tan sensible a la qual atendrà”, ha indicat Valera qui ha aclarit que ja s’està treballant en l’elecció de l’espai que se cedirà a la conselleria.

A la Comunitat Valenciana existeixen actualment nou recursos d’atenció a dones víctimes de violència de gènere en les seues tres modalitats:

  • Centre Dona 24 hores que es troba només a les capitals de província
  • Centre Dona 14 hores
  • Centre Dona rurals itinerants

“En el cas d’Elx comptarem amb un centre de 14 hores amb horari de 8 a 22 hores, ja que els centres 24 hores són exclusius de les capitals de província. El centre obrirà les seues portes de dilluns a diumenge”, ha apuntat l’edil.

Valera ha assenyalat que en 2019, amb aquests nou centres, es va assessorar a prop de 6.000 dones per la xarxa Centre Dona i van dur a terme prop de 30.000 atencions.

“És una gran notícia que Elx passe a formar part d’aquesta xarxa de centres, sumant així un total de 12 recursos en el conjunt de la Comunitat Valenciana”, ha conclòs el responsable municipal d’Igualtat.