L’alcalde d’Elx convida l’empresariat a “continuar sumant esforços per a fer d’Elx una de les principals capitals econòmiques d’Espanya”

L’alcalde d’Elx convida l’empresariat a “continuar sumant esforços per a fer d’Elx una de les principals capitals econòmiques d’Espanya”

Carlos González obri la gala anual de Cedelco i destaca que aquesta organització empresarial “s’ha convertit en una eina útil i valuosa per a les empreses i per a la nostra ciutat”

Entre les 300 persones assistents a l’acte es trobaven dirigents de les principals organitzacions empresarials de la província

El Cercle d’Empresaris distingeix Rafael Bernabeu per la seua trajectòria empresarial i lliura la recaptació solidària a l’empresa “A Puntadas”

L’alcalde d’Elx, Carlos González, va convidar l’empresariat assistent a la gala de Cedelco (Cercle d’Empresaris d’Elx i Comarca) a “sumar esforç i talent per a construir una ciutat que lidere el creixement econòmic sostenible en la Comunitat i fer d’Elx una de les principals capitals econòmiques d’Espanya”.

La gala de l’organització que presideix l’empresari Joaquín Pérez, fundador del Grup Soledad, va reunir als salons de l’hotel Huerto del Cura unes 300 persones, entre les quals es trobaven dirigents de les principals organitzacions empresarials de la província; la consellera d’Innovació, Ciència, Universitats i Societat Digital, Carolina Pascual; responsables de diverses institucions i entitats; i els regidors de Promoció Econòmica, Carles Molina; Comerç, Felip Sànchez, i Recursos Humans, Ramón Abad, entre altres membres de la Corporació Municipal.

Aquest esdeveniment, segona trobada anual organitzat per Cedelco, cerca “emfatitzar la idea general que units, conjuminant forces i esforços, aconseguirem donar la presència que Elx i la seua comarca es mereixen per importància”, segons assenyala la mateixa organització.

L’alcalde va indicar durant la seua al·locució que “Cedelco s’ha convertit ràpidament en una eina útil i valuosa per a les empreses i per a la nostra ciutat”. Així mateix, el regidor il·licità va destacar “la valuosa funció social de l’empresariat perquè els projectes empresarials viables, responsables i sostenibles són la pedra angular del present i del futur de la nostra societat. La creació de riquesa i ocupació digna és determinant per al progrés i la prosperitat col·lectiva, i l’ocupació la crea l’empresariat, les i els emprenedors”.

Carlos González va agrair l’empresariat “la responsabilitat i el compromís social, que revist de dignitat la vostra activitat empresarial” per a felicitar a continuació “A Puntadas”, un projecte social concebut per a donar oportunitats a dones en risc d’exclusió social, que va rebre una aportació econòmica solidària de 3.000 euros, i l’empresari Rafael Bernabeu, fundador de la firma de calçat esportiu J’hayber, que va rebre un reconeixement a la seua trajectòria professional.

L’alcalde es va referir a “A Puntadas” com “un projecte que ha demostrat que es pot conjugar la utilitat social i la rendibilitat econòmica” i va qualificar a Rafael Bernabeu com “un empresari amb majúscules, exemplar per la seua serietat i determinació i per haver sigut, abans de res un empresari amb valors”.

Objectius aconseguits
Joaquín Pérez va indicar que “el passat 2019 ha sigut important per a Cedelco, un any intens i fructífer en el qual hem aconseguit la major part dels objectius plantejats des dels nostres inicis. Això demostra que Cedelco té present i, sobretot, molt de futur. Ningú millor que nosaltres per a fer valdre davant les administracions la força i el dinamisme d’aquesta ciutat, la comarca i tot el seu entorn”.

“El Cercle Empresarial d’Elx i Comarca és una plataforma de dinamització i una palanca de suport per a la nostra zona d’influència i la nostra massa social, creixent com a interlocutor davant diferents estaments, organismes i institucions. Enguany hem signat gran quantitat de convenis de participació en nombroses jornades i trobades, sempre defensant els interessos del teixit empresarial d’Elx i la seua comarca”, va assenyalar el responsable de l’organització.

Segons Pérez, “2020 ha de ser l’any de consolidació de Cedelco, volem que la nostra veu s’estenga a més organismes i institucions, que les nostres propostes adquirisquen una dimensió real i, sobretot, volem continuar sumant voluntats a aquest gran projecte. Continuarem lluitant perquè l’Administració cree un clima propici i facilitador del desenvolupament de l’activitat empresarial, es realitzen inversions importants a la nostra comarca i es milloren les infraestructures existents”.

Compromís de la Generalitat
La consellera d’Innovació, per part seua, va felicitar Cedelco “per la seua aposta per la força de la unió i per visibilitzar la gran solidesa del teixit empresarial d’Elx i comarca. Cedelco i les seues empreses són visibles i la seua col·laboració és vital a l’hora de teixir sinergies per a fer prosperar Elx i la seua comarca. En aquest camí de cooperació, la Generalitat està compromesa amb aquesta terra. D’ací l’aposta per desenvolupar plans i projectes de col·laboració conjunts. I per això potenciarem que la tecnologia capdavantera augmente la competitivitat de les empreses de la comarca”.

“La innovació és una força a l’alça, imprescindible, i la conselleria que lidere estarà al costat d’administracions, universitat, empresariat i teixit social per a avançar junts en aquesta transformació en benefici de la societat. Cedelco, precisament, és un magnífic exemple de col·laboració”, va assenyalar la consellera d’Innovació.

L’esdeveniment també va comptar amb la intervenció de Perfecto Palacio, president de CEV Alacant (Confederació Empresarial Valenciana) qui va destacar el dinamisme empresarial i el pes industrial d’Elx, així com els Patrimonis de la Humanitat o els innovadors projectes del Campus Tecnològic i de la Capitalitat Verda Europea. Palacio també va fer una crida a l’enfortiment del diàleg social i va plantejar millorar tant el finançament com les infraestructures per a la comarca.