Cinema i revistes històriques per a un dimecres en quarantena

Cinema i revistes històriques per a un dimecres en quarantena

Recomanacions culturals en línia per al dimecres 8 d’abril


 

Ànim, ja és dimecres i ens acostem a un pont festiu… (silenci). Imagine que haureu captat la ironia. Seguim. Malgrat tot i del tradicional arraconament al qual està sotmesa, la cultura seguirà ací, com el refugi més necessari en temps de desolació. Quant al pont, feu plans que incloguen llegir, veure cinema, escoltar música, etc., l’aperitiu haurà de ser a la terrassa o el balcó. Vegem què tenim en cartera per al dia de hui.

Més cinema, per favor

Com cada dimecres, les Biblioteques Municipals d’Elx ens regalen un interessant article amb interessant informació extreta de la seua riquíssima hemeroteca. En aquesta ocasió la temàtica aborda l’arribada del seté art a la nostra ciutat, la qual cosa va obligar els teatres a adaptar-se a aquesta nova oferta d’oci, donant pas més tard a la creació de les primeres sales de cinema.

El títol de l’article és una cita d’una coneguda cançó de Luis Eduardo Aute, l’extraordinari artista recentment mort, servisca doncs com a homenatge a aquest poeta, pintor, cantautor i cineasta.

Podeu llegir-ho ací:

https://www.facebook.com/1157112000999594/posts/3168477623196345/

Velles i magnífiques revistes

En l’entrada anterior ens hem referit a l’hemeroteca de la Biblioteca Pere Ibarra, una de les més completes i interessants del nostre país, els fons de la qual permeten a les i als investigadors i curiosos accedir a una valuosa documentació imprescindible per a entendre la història d’Elx.

Per les persones afeccionades a la història i a les revistes que van fer història hem trobat en les xarxes tres joies del periodisme nacional.

Primera joia, la versió digitalitzada dels famosos Quaderns d’Història 16, una revista que consistia en una miscel·lània d’articles sobretot tipus de temes de la història del món.

Segona joia, ja podem consultar la cèlebre revista Triunfo, probablement la publicació que va jugar un paper més determinant durant la transició de la dictadura a la democràcia a Espanya, autèntic referent intel·lectual i cultural per a moltes persones en aquella època.

Tercera joia, Edicions La Cúpula trau de nou a la llum el còmic underground per excel·lència de la història recent d’Espanya, El Víbora, una publicació només per a esperits alternatius.

Per a consultar vells números d’Història 16: https://saladehistoria.net/biblioteca-digital/historia-16/cuadernos-de-historia-16/

Per a donar una ullada a la mítica revista Triunfo: http://www.triunfodigital.com/

Per a delectar-se amb la irreverència de El Víbora: https://www.lacupula.com/vuelve-el-vibora/

Viure a poc a poc

Una de les coses que exigeix una quarantena com aquesta és armar-se de molta paciència, o dit d’una altra manera, prendre-s’ho amb molta calma. Aquest documental sobre els simpàtics coales tal vegada ens ajude a aprendre que es pot viure alié a l’estressant ritme del món contemporani.

Veure ací: https://www.rtve.es/m/alacarta/videos/grandes-documentales/grandes-documentales-koalas-vida-lenta-mundo-acelerado/4570578/?media=tve

Vídeos a SACO

La Setmana de l’Audiovisual Contemporani d’Oviedo (SACO), ha vist també com les seues activitats es veien interrompudes per la quarantena, la qual cosa els ha obligat a utilitzar els canals de difusió en línia, en aquest cas el seu canal en Vimeo.

Si us interessa la creació audiovisual actual: https://vimeo.com/sacoovd

L’exposició de l’any a la teua casa

Les Escuderies del Quirinal a Roma han hagut de cancel·lar les visites a l’exposició més esperada de l’any, la dedicada a un dels més grans genis de la història de l’art: Rafael. Per a compensar aquesta decepció, encara que siga només en part, els vídeos i fotografies permeten fer-se una idea d’aquesta meravellosa mostra.

Un passeig per Rafael: https://www.scuderiequirinale.it/pagine/photo-video