Els agents socials donen suport a la política social i de reactivació econòmica de l’Equip de Govern

Els agents socials donen suport a la política social i de reactivació econòmica de l’Equip de Govern

L’alcalde, Carlos González, i els regidors de Promoció Econòmica, Carles Molina, i de Comerç, Felip Sánchez, mantenen una reunió telemàtica amb responsables d’UGT, CCOO i CEDELCO per a analitzar les mesures orientades a frenar les conseqüències de la crisi sanitària


 

L’Equip de Govern de l’Ajuntament d’Elx ha rebut el suport dels agents socials en la seua política social i de reactivació econòmica per a fer front a les conseqüències de la crisi causada pel coronavirus durant una reunió telemàtica celebrada aquest matí.

La reunió ha comptat amb la participació de l’alcalde, Carlos González, dels regidors de Promoció Econòmica, Carles Molina, i de Comerç, Felip Sánchez; dels responsables de CC OO, Carmen Palomar, i d’UGT, Ismael Senent; i de directius del Cercle Empresarial d’Elx i Comarca (CEDELCO) amb el seu president, Joaquín Pérez, al capdavant.

Carlos González ha desgranat les línies fonamentals del programa d’atenció social i de suport a les i els autònoms i a les micropimes, que ha permés dotar-lo amb més de 5,6 milions d’euros després d’una profunda modificació pressupostària.

Tal com ha explicat González, aquesta modificació del pressupost municipal de 2020 té l’objectiu d’enfortir la política social per a ajudar les persones que pateixen problemes econòmics greus a causa de la crisi sanitària i fer costat als i  les autònomes i les micropimes.

El muntant de les ajudes per a la reactivació econòmica ascendisca a 3,4 milions d’euros i, encara que les bases encara no estan tancades, el responsable de l’Equip de Govern ha assenyalat que l’objectiu inicial és concedir ajudes de 1.000 euros i de 750, en funció del moment en el qual autònoms/es i micropimes hagueren hagut de cessar la seua activitat. L’alcalde espera que aquestes ajudes puguen arribar a unes 3.500 persones i destaca que venen a complementar les que estan impulsant el Govern d’Espanya i la Generalitat Valenciana.

L’alcalde també ha explicat als agents socials un altre tipus de mesures com la reducció del 50% en les taxes de taules i cadires, l’increment en un 50% de les ajudes d’emergència social per al pagament dels rebuts de llum i aigua o l’augment en un 40% de les ajudes al pagament de l’IBI. Carlos González també ha destacat que l’Ajuntament d’Elx està entre els que han fet un major esforç financer i han reaccionat amb major rapidesa a la Comunitat Valenciana per a pal·liar les conseqüències del coronavirus.