Elx celebra el dia de les Al·leluies des dels balcons i finestres de nombrosos edificis al so “d’Aromas Ilicitanos”

Elx celebra el dia de les Al·leluies des dels balcons i finestres de nombrosos edificis al so “d’Aromas Ilicitanos”

Milers d’il·licitans i d’il·licitanes donen suport a la iniciativa de l’Ajuntament en col·laboració amb el Grup Antón Comunicación i exhibeixen les seues estampes acolorides per a commemorar la tradició del Diumenge de Resurrecció


L’alcalde, Carlos González, destaca la il·lusió, l’esperança i la confiança de la ciutat d’Elx en el futur, i la regidora de Festes, Mariola Galiana, agraeix l’alegria i els bons desitjos


El responsable de l’Equip de Govern destaca les dades positives de la incidència de la pandèmia en els departaments de salut i convida a no baixar la guàrdia i a seguir les recomanacions de les autoritats sanitàries


La ciutat d’Elx ha sigut fidel a la seua tradició i aquest matí els balcons i finestres de nombrosos edificis de la ciutat han exhibit milions d’al·leluies per a commemorar el Diumenge de Resurrecció, que posa fi a una Setmana Santa atípica sense processons als carrers a causa de l’emergència sanitària per l’expansió del coronavirus.

Des de primera hora del matí i fins i tot des del dia anterior, nombroses famílies han volgut donar mostra, igual que es va fer amb l’exhibició de palmes el Diumenge de Rams, de la seua fidelitat a aquesta celebració i han penjat o pegat les típiques estampes acolorides de Setmana Santa.

Algunes persones comentaven fins i tot que havien passat tota la setmana cosint les al·leluies per a evitar que caigueren al carrer, tal com havia demanat l’Ajuntament il·licità per a evitar posar el risc al personal de neteja.

El poble d’Elx es bolca cada any amb la tradicional processó del Diumenge de Resurrecció en la qual les imatges del Crist Ressuscitat i la Verge de l’Assumpció, patrona de la ciutat, ixen de la basílica de Santa Maria per diferents itineraris per a trobar-se en l’encreuament dels carrers Reina Victòria i Jordi Joan, on són esperades per una multitud que les reben amb ovacions i víctors.

Al llarg de l’itinerari, i especialment a la plaça de Baix, es llancen milions d’al·leluies amb motius de la Setmana Santa, tant des de l’Ajuntament com des dels edificis confrontants o al llarg de Reina Victòria i Corredora, entre altres carrers, formant un singular i sorprenent espectacle.

 

 

Però enguany no ha sigut possible llançar les al·leluies, i seguint la iniciativa de l’Ajuntament d’Elx i del Grup Antón Comunicación, milers de famílies han exhibit les seues estampes més creatives i, arribat el migdia, han entonat amb gran sentiment “Aromas ilicitanos”, himne oficiós d’Elx.

Confiança en el futur

“Els il·licitans i les il·licitanes, una vegada més, enguany en un context totalment diferent, vam mostrar inclinació a la nostra tradició i hui hem omplit els nostres balcons d’al·leluies carregades de creativitat, però sobretot d’il·lusió, esperança i confiança en el futur. Estem convençuts que malgrat les dificultats i a la situació que estem travessant, aquesta ciutat tirarà avant i l’any vinent estarem celebrant una Setmana Santa absolutament normal, feliç, amb totes les seues fites, i llançarem al·leluies per onsevulla”.

Així mateix, la regidora de Festes, Mariola Galiana, ha donat les gràcies a tot el poble d’Elx “per omplir els balcons i finestres, en aquest diumenge d’al·leluies i Resurrecció, d’alegria, d’il·lusió i bons desitjos”. La regidora també agraeix a la Junta Major de Confraries i Germanors de Setmana Santa i a la família confrare “la il·lusió, el treball i l’esforç que li dediquen a la Setmana Santa, que enguany hem celebrat de manera diferent, però no per això menys especial”.

Dades positives

D’altra banda, en relació amb l’impacte del coronavirus, l’alcalde ha destacat que “la informació sobre la taxa de positius i de mortalitat dels nostres departaments de salut que ha fet pública la Conselleria de Sanitat revela que afortunadament a Elx i als municipis del nostre departament sanitari l’epidèmia està tenint de moment una baixa incidència en la població, tant en termes de contagis declarats com de persones mortes a conseqüència de la malaltia”.

Els hospitals General i del Vinalopó tenen una taxa de positius de 127 i 71,6, respectivament, i una taxa de mortalitat de 3,5 i 3,2, que les situen com les més baixes de la província, la qual cosa sens dubte és una magnífica notícia”, destaca Carlos González.

El responsable de l’Equip de Govern Municipal mostra el seu agraïment “a tota la població il·licitana per la seua determinació i rigor en el compliment del confinament i de les obligacions derivades de l’estat d’alarma, factor clau per a la propagació del virus; als i a les professionals dels nostres centres sanitaris per la seua dedicació, lliurament i professionalitat; i a les forces i cossos de seguretat de l’Estat perquè amb la seua tasca contribueixen cada dia a garantir la seguretat col·lectiva i el compliment de les obligacions imposades arran de la greu epidèmia”.

Carlos González demana que “no baixem la guàrdia, que les dades no ens porten a relaxar-nos, cal seguir a casa com fins ara i adoptar totes les mesures d’higiene individual i col·lectiva que recomanen les autoritats sanitàries”.