Elx celebra el seu tradicional Diumenge de Rams des dels balcons i finestres

Elx celebra el seu tradicional Diumenge de Rams des dels balcons i finestres

Milers d’il·licitans i d’il·licitanes secunden la iniciativa de l’Ajuntament en col·laboració amb Grup Antón Comunicación i mostren al migdia les seues palmes casolanes, aplaudeixen i canten “Aromas Ilicitanos”


 

Elx ha celebrat aquest matí des dels balcons i finestres el tradicional Diumenge de Rams, una festivitat que reuneix milers de persones en processó pels carrers de la ciutat i que enguany no ha pogut dur-se a terme a causa de l’emergència sanitària pel coronavirus.

 

 

Aquest matí, al migdia, milers de persones han exhibit a les seues cases palmes artesanes, han aplaudit i han entonat “Aromas Ilicitanos” i altres cançons populars per a commemorar un dia tan especial. D’aquesta manera han secundat una iniciativa de l’Ajuntament, a través de la Regidoria de Festes, en col·laboració amb Grup Antón Comunicación, per a la qual s’han creat els etiqueta #PalmasParaElche i #DomingoRamosElche.

L’alcalde, Carlos González, ha convidat també a donar un aplaudiment a “les nostres heroïnes i els nostres herois”, a totes les persones que estan treballant sense descans en la lluita contra la pandèmia Covid-19. “És un diumenge de Rams diferent, totalment atípic, condicionat per l’excepcionalitat de l’estat d’alarma, però un dia en què els il·licitans i les il·licitanes hem volgut mantindre la celebració eixint als balcons, confeccionant palmes artesanals amb tota la creativitat domèstica, però mantenint l’essència, que al final és la unió del poble il·licità entorn de la seua tradició, a una festivitat d’Interés Turístic Internacional, que té un gran arrelament i que, sobretot, és un sentiment d’il·licitans i d’il·licitanes”, ha assenyalat el regidor.

 

 

Per part seua, la regidora de Festes, Mariola Galiana, ha volgut felicitar tots els il·licitans i totes les il·licitanes en aquest dia tan especial del qual destaca “la seua singularitat i la seua bellesa” per la qual cosa va ser declarada Festa d’Interés Turístic Internacional. “Estava tot preparat per a celebrar la Setmana Santa amb molta il·lusió per part meua perquè anava a ser la meua primera celebració com a regidora de Festes, però per l’emergència sanitària no va si pot ser”, ha assenyalat la regidora.

Galiana ha subratllat que “m’agradaria també agrair a la Junta Major i a tota la família confrare tot el treball, esforç i il·lusió que dediquen any rere any a la nostra Setmana Santa”.