Mariano Valera recorda que la major part de les 4.000 persones usuàries d’aquests tallers són majors i moltes es troben en situació de soledat
A més de rebre els tallers a les seues cases, des de la Regidoria es realitzarà un seguiment directe de cadascuna de les persones, per a conéixer com es troben i el seu estat de necessitat en aquests moments per a així poder actuar
El regidor d’Igualtat, Drets socials i Polítiques inclusives, Mariano Valera, ha anunciat que des de la seua Regidoria, i en col·laboració amb Cooperalia Cooperativa Valenciana, s’ha posat en marxa una iniciativa perquè els tallers que es duen a terme en els centres socioculturals del municipi es puguen continuar impartint mitjançant les noves tecnologies.
“Adaptant-nos a aquest temps de confinament i amb l’objectiu de no deixar soles les 4.000 persones participants dels tallers d’Animació Sociocultural dels Centre Socials, hem posat en marxa una iniciativa per a continuar estant al costat de les persones que més ens necessiten”, ha explicat el regidor, qui ha afegit que “atés que entre les i els usuaris hi ha un percentatge molt elevat de persones majors, i persones amb dificultats i en soledat, i per a les quals aquests tallers suposaven, no solament mantindre una activitat en el seu temps d’oci, sinó també un procés d’aprenentatge en diverses matèries, amb la qual cosas es facilitava la millora en el seu benestar físic, mental i emocional, hem implantat la modalitat de realitzar els tallers mitjançant les noves tecnologies”.
Valera ha indicat que la situació actual d’emergència sanitària els ha portat a reinventar aquest programa. “Des de la iniciativa i col·laboració de l’empresa responsable d’aquest, Cooperalia Cooperativa Valenciana, a la qual vull agrair el seu esforç per a adaptar-se a aquests nous temps, ja estem arribant a totes les llars de les 4.000 persones que gaudien dels tallers als centres socials”.
Aquests tallers s’estan impartint a través de les xarxes socials i noves tecnologies i s’estan adaptant a les necessitats de les persones usuàries. I a les que no tenen mitjans se les està telefonant per a parlar amb elles i dedicar-los temps d’atenció i ajuda.
Les modalitats d’impartició de tallers són les següents:
1. Tallers en directe: en aquest cas el monitor o la monitora es connectarà amb l’app que haja decidit amb el seu grup i impartirà en directe el taller, sempre s’interactua amb els i les usuàries per a regular el taller a les seues necessitats. Alguns d’aquests tallers són Zumba, Balls de Saló, ioga…
2. Tallers en diferit: en aquest cas els tallers s’imparteixen per WhatsApp, es connecta la monitora o el monitor a l’hora que comença el taller i va penjant xicotets vídeos, ja gravats anteriorment, al mateix temps va interactuant per videotrucada o per escrit amb les i els usuaris. Alguns d’aquests tallers serien Psicologia, Memòria, Animació lectora, Manualitats…
3. El monitor a casa: aquesta opció és per als tallers com pintura, costura, customització, manualitats.. que s’han quedat a meitat d’un treball, el monitor o monitora estarà en l’hora del taller interactuant per WhatsApp i realitzant videotrucades curtes de manera individual per a poder assessorar cada participant com acabar el seu treball.
“Després de dues setmanes de preparació i contacte amb tots els grups de tallers, el programa d’animació sociocultural s’ha posat en marxa de nou, i amb això, continuem treballant per a aconseguir potenciar el desenvolupament personal i social, i la promoció de la salut, i millorar amb això la qualitat de vida d’aquestes persones, al mateix temps que veiem in situ les necessitats que poden demandar les prop de 4000 persones que gaudixen dels tallers”, ha assenyalat Mariano Valera.