L’edil de Seguretat diu que “no podem baixar la guàrdia, seguim en estat d’alarma”

L’edil de Seguretat diu que “no podem baixar la guàrdia, seguim en estat d’alarma”

Ramón Abad agraeix el comportament de la majoria de la població, encara que lamenta que continue havent-hi persones “insolidàries” que se salten en confinament


El regidor de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, ha alertat que les bones xifres sobre la propagació del coronavirus a la ciutat “no ens poden fer baixar la guàrdia ja que seguim en estat d’alarma”.

“És necessari recordar que continuem estant en estat d’alarma , per tant, continuen estant vigents algunes obligacions com el confinament. És imprescindible que continuem romanent a casa i complir amb les recomanacions de les autoritats sanitàries”, ha indicat Abad qui ha afegit que “és cert que tenim bones xifres a Elx quant a la propagació del virus i els indicadors mostren que anem per bon camí, però no podem relaxar-nos hem de continuar ferms en aquesta batalla per a véncer al Covid 19”.

L’edil ha fet referència a l’anunci del president del Govern sobre la possibilitat que la xicalla comence a eixir a fer xicotets passejos.

“Tal com ha assenyalat el president, a partir del pròxim dilluns 27 d’abril la xicalla podrà eixir al carrer a fer xicotets passejos amb algun dels seus progenitors i d’una manera controlada i regulada, però això no significa que s’haja alçat l’estat d’alarma. En els pròxims dies donarem indicacions per a explicar com s’han de dur a terme aquestes eixides. Mentrestant, hem de continuar complint amb les obligacions de l’estat d’alarma a casa i mantindre aquesta disciplina social. Aquesta responsabilitat i aquest comportament cívic per part de la ciutadania està contribuint decisivament al fet que a Elx li estiguem guanyant la batalla al virus. Però mentre no existisca una vacuna efectiva, hem de continuar respectant les normes de l’estat d’alarma i el confinament”.

Abad ha tornat a reiterar el seu agraïment al conjunt dels il·licitans i de les il·licitanes pel seu exemplar comportament, no obstant això, ha lamentat de nou que continue havent-hi persones que incompleixen les normes. “La Policia Local i la Policia Nacional continuaran vigilant a aquestes persones i sancionant-les amb fermesa. Cal indicar que ahir mateix es van identificar més de 900 persones i es va procedir a sancionar a 144 que es van saltar de manera irresponsable i insolidària les normes. Es va tancar també un establiment que no tenia llicència per a mantindre la seua activitat econòmica”.