Préstec bibliotecari en línia, la literatura de Delibes i “Curts en quarantena”

Préstec bibliotecari en línia, la literatura de Delibes i “Curts en quarantena”

Dilluns de Mona. Dia que ens porta sempre el record viu d’una de les dates més dolces de la nostra memòria col·lectiva, una tradició que ens evoca meravellosos records d’excursions familiars o amb amics i amigues, mones o fogassetes amb xocolate, l’olor de timó en la serra o la vista de la cascada del pantà. Segurament hui ens toque celebrar-ho al balcó o a la terrassa, però tots els il·licitans i il·licitanes tindrem hui un bell costum que ens identifica i ens uneix als nostres avantpassats amb els invisibles fils de la tradició.

A més, hui és festiu a la nostra Comunitat Autònoma, així que la setmana se’ns farà més curta. Qui no s’anima és perquè no vol.

Comencem aquest dilluns amb un parell de recomanacions que et fem arribar des de les estupendes Biblioteques Municipals d’Elx

Préstec en línia

La Biblioteques Municipals d’Elx ens recorden que des de casa pots continuar gaudint de la lectura de revistes, llibres de tots els gèneres i matèries, per a tots els públics i tant en valencià o en castellà com en anglés. Només necessites tindre a mà el teu carnet de la biblioteca i la mateixa contrasenya que utilitzes per a renovar o reservar préstecs.

Pots trobar el que més t’interesse ací: https://comunitatvalenciana.ebiblio.es/opac/?locale=es

A més, i com tots els dilluns des que va començar aquest període de quarantena, la secció de préstec infantil ens proposa uns divertits jocs i experiments senzills per a realitzar en família. Ideal per a un dia com hui.

Per a passar-ho bé cal entrar des d’ací: https://www.facebook.com/1157112000999594/posts/3181226671921440/

Art i Patrimoni Mundial

L’ambaixada d’Egipte ha habilitat dos enllaços per a poder veure les piràmides per dins:

Tomb of Menna in the Theban Necropolis: https://my.matterport.com/show/?m=vlyos66cwpk

Tomb of Queen Meresankh III (G 7530-7540): https://my.matterport.com/show/?m=d42fuva21to

O tal vegada t’abellisca fer una visita virtual a l’exposició que aborda l’obra d’un dels artistes més importants de la història, l’escultor francés Auguste Rodin, per gentilesa de la Fundació Canal de Madrid.

Veure ací “Rodin, dibuixos i retallades”: https://youtu.be/9l2dn5suulu

Si prefereixes la fotografia, aquest museu japonés té com a missió principal donar a conéixer l’obra d’autors històrics i contemporanis nipons.

Una recomanació que ens arriba des del Facebook de Caixa Fòrum: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3355256857835933&id=121058217922496

Teatre

Tennessee Williams és un dels autors teatrals més importants del segle XX, les seues obres tracten sobre les passions humanes i tenen una intensitat dramàtica que no minva amb el pas dels anys.

Et recomanem hui aquesta versió completa de la famosa peça “La gata sobre la teulada de zinc”: https://vimeo.com/201645712

Literatura

Acció Cultural Espanyola està preparant una gran exposició amb motiu del centenari del gran novel·lista espanyol Miguel Delibes. La mostra s’ha ajornat per culpa de la quarantena, però ens ofereixen com a aperitiu alguns dels seus textos llegits per grans veus de l’escena espanyola.

Escoltar a Delibes ací: https://m.soundcloud.com/user-955334301

Cinema en curt des d’Elx

El Festival Internacional de Cinema Independent d’Elx ha posat en marxa la seua iniciativa “Curts en quarantena”.

Ací pots veure ja algunes de les primeres propostes: https://www.youtube.com/channel/ucl4kt8kne5rlkain3qeeuqg