Propostes artístiques multidisciplinàries per a un cap de setmana en confinament

Propostes artístiques multidisciplinàries per a un cap de setmana en confinament

Recomanacions en línia per al divendres 17 d’abril


Elx Cultura. Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx


Divendres, pòrtic del cap de setmana, finestra del descans, avantsala de la felicitat, pròleg de la diversió, paradís de l’extraversió, refugi de la melancolia, territori de l’oci. Tenim moltes i variades propostes culturals per a passar aquests tres llargs dies que se’ns venen damunt com una profètica maledicció bíblica.

Pur espectacle

Tenim una proposta extraordinària per a aquesta mateixa vesprada, una cita amb el teatre musical més espectacular. Ni més ni menys que “El fantasma de l’Òpera”, d’Andrew Lloyd Weber, en un enregistrament del seu muntatge londinenc. No us despisteu, només hi ha una sessió a les 20.00 hores.
Per a quedar-se pegat a la butaca:
https://m.youtube.com/watch?v=nINQjT7Zr9w#menu

Més teatre

L’estupenda actriu il·licitana Cristina Alcázar ens fa arribar dues recomanacions, una obra per a públic adult i una altra familiar. Ideals per a passar una bona estona a casa, i aquesta vegada sí que pots fer-ho amb un bon bol de roses en la falda.
“Plaers íntims”, embolics d’adults en aquest enllaç:
https://youtu.be/2lBww3RYwb8

“Jo vaig amb mi”, històries infantils en aquest enllaç:
https://youtu.be/scy_L5yhgqI

Art confitat

El Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofia programa la seua primera exposició exclusivament virtual. Com no podria ser d’una altra manera, es tracta d’una col·lecció de fotografies de Clemente Bernad que retraten aquesta estranya època de confinament.
Visitar ací:
https://www.museoreinasofia.es/exposiciones/clemente-bernad

Cinema compromés

El Museu Reina Sofia ens proposa també un homenatge a la recentment morta, artista i cineasta africana, Sarah Maldoror, una important activista contra el racisme i el colonialisme. En aquest enllaç es poden veure algunes de les seues pel·lícules.
Per a veure i reflexionar:
https://www.museoreinasofia.es/actividades/recuerdo-sarah-maldoror

Cases aturades en el temps

La fotògrafa Blanca Berlín ens obri la seua galeria personal per a oferir-nos la seua visió personal del tancament casolà obligat per la quarantena.
Visita virtual ací:
https://blancaberlingaleria.com/portfolios/esta-es-mi-casa-detenida-en-el-tiempo/

Art als carrers

El Museu Universal de l’Art ens proposa una visita virtual per l’art de carrer que es realitza a tot el món.
Sorprendre’s ací:
https://legacy-uma.org/exhibition/street_art/

Patrimoni en perill

Fa uns dies es va complir el primer aniversari de l’incendi que va posar en perill la catedral de Notre Dame de París. Aquest documental, emés per la Televisió de Catalunya, relata perfectament l’estupor que aquest fet va causar a tot el món i la batalla per salvar aquesta joia artística.
Veure ací:
https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/sense-ficcio/la-batalla-de-notre-dame/video-amp/6038603/#click=https://t.co/g4VJd3mCyn

Només per a cinèfils i cinèfiles

Que Luis Buñuel és el director de cinema més important que ha donat Espanya és una afirmació rotunda que està fora de tot dubte. La majoria de les seues pel·lícules són molt conegudes (Viridiana, L’àngel exterminador, El discret encant de la burgesia, etc.), però tal vegada no ho són tant les seues primeres creacions mudes, en plena explosió dels moviments d’avantguarda com el surrealisme.
Us proposem revisar un parell de joies: “El gos andalús” i “L’Edat d’or”. Estranyes, polèmiques, genials.
Podeu veure-les en aquests enllaços:
https://www.rtve.es/m/alacarta/videos/un-perro-andaluz/perro-andaluz/1570997/?media=tve
https://www.dailymotion.com/video/x2164hu

Filmoteca virtual

Les i els afeccionats al cinema tenen també una interessant oferta cinematogràfica gratuïta en aquest espai creat per Acció Cultural Espanyola.
Donar una ullada ací:
https://www.accioncultural.es/es/filmoteca-digital

La Xina dibuixa el coronavirus

Les persones afeccionades al còmic tenen l’ocasió de donar curs a la seua curiositat donant una ullada a aquest còmic divulgatiu sobre la pandèmia del Covid-19 que ha publicat el govern xinés.
Els dibuixos són espectaculars, per descomptat:
https://mp.weixin.qq.com/s/qk0n2SPJEKumN1xliiAlhQ

Cançons per a l’esperança

La música espanyola continua intentant animar aquesta quarantena amb les seues creacions, totes pensades per a fer pinya en aquests moments difícils.
El grup Julieta 21 ens regala “Hasta la victoria”, especialment dedicada als herois cívics que estan lluitant en aquesta dura batalla contra la pandèmia:
https://m.youtube.com/watch?v=nINQjT7Zr9w#menu

I, per a acabar, us deixem amb la meravellosa cantant manxega Rozalén, que ha estrenat en les xarxes socials la seua nova cançó “Aves enjauladas”:
Escoltar ací:
https://youtu.be/B9rfD5WEJXM