La Policia Local intensifica la vigilància després d’un cap de setmana amb un repunt en en l’incompliment de les normes de l’estat d’alarma

La Policia Local intensifica la vigilància després d’un cap de setmana amb un repunt en en l’incompliment de les normes de l’estat d’alarma

El regidor de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, diu que “si no som conscients que les obligacions les hem de complir tots per a eixir d’aquesta crisi sanitària, estarem fent passos arrere per culpa d’uns pocs insolidaris”


 

El regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament d’Elx, Ramón Abad, ha lamentat hui que aquest cap de setmana hi haja hagut un repunt important quant a l’incompliment de les normes derivades de l’estat d’alarma en el qual ens trobem com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus.

“La Policia Local s’ha hagut d’ocupar a fons i han sigut més d’un miler les propostes de sanció que s’han fet a persones que han incomplit les restriccions en la mobilitat i les obligacions de l’estat d’alarma”.

Segons les dades facilitades per Ramón Abad, durant tot el cap de setmana (divendres, dissabte i diumenge) s’han dut a terme un total de 620 identificacions i s’ha detingut dues persones. El total de propostes de sanció ha sigut de 918 i un total de 38 vehicles han incomplit les normes de circulació derivades de l’estat d’alarma.

“Vull recordar que cal complir estrictament les franges horàries per a eixir a passejar o a fer esport. També cal complir amb rigor el passeig de la xicalla i cal permetre que les persones majors de 70 anys dependents puguen fer passejos curts sense mesclar-se amb altres grups d’edat”, ha apuntat l’edil, qui ha afegit que “no s’entén que hi haja famílies passejant amb infants a les huit de la vesprada, ni que que hi haja grups d’esportistes junts amb bici o corrent, quan la pràctica de l’esport és individual”.

 

 

Abad ha reiterat que “si tots i totes complim podem anar a la desescalada que tots volem, això és una qüestió col·lectiva pel que fem una crida a la responsabilitat social”.

Botelló i festes privades

El regidor ha indicat que la Policia Local ha hagut de dissoldre aquest cap de setmana un botelló que s’estava realitzant als voltants del campus de la Universitat Miguel Hernández. A més, va haver d’atendre moltes trucades telefòniques denunciant festes privades que s’estaven realitzant a l’interior d’algunes urbanitzacions.

“Si no som conscients que aquestes obligacions les hem de complir per a eixir d’aquesta crisi sanitària, estarem fent passos arrere per culpa de gent insolidaria”, ha indicat l’edil, qui ha avisat que en els pròxims dies “la Policia Nacional i la Policia Local intensificaran els esforços per a impedir que es produïsquen aquests comportaments incívicos”.

Finalment, el regidor recorda que “els espais públics habilitats són per a passejar, no per a mantindre reunions o que la xicalla jugue a futbol amb grans grups”.