L’Escola Municipal d’Hostaleria s’implica en l’elaboració de fins a 200 menús al dia per a famílies necessitades

L’Escola Municipal d’Hostaleria s’implica en l’elaboració de fins a 200 menús al dia per a famílies necessitades

El centre s’uneix a la iniciativa d’Alacant Gastronòmica Solidària i compta amb la participació de mig centenar de professionals de l’hostaleria


L’alcalde, Carlos González, destaca “la suma dels esforços de les institucions i del sector per a portar alimentació als més vulnerables”


 

L’Escola Municipal d’Hostaleria d’Elx s’ha implicat en el projecte Alacant Gastronòmica Solidària amb l’objectiu d’elaborar fins a 200 menús diaris per a cobrir les necessitats alimentoses de famílies afectades per la crisi del coronavirus, segons ha explicat aquest matí l’alcalde d’Elx, Carlos González, qui ha visitat el centre acompanyat pels regidors de Promoció Econòmica, Carles Molina; i Drets Socials, Mariano Valera; el president de la Confederació d’Empreses d’Elx i Comarca (Cedelco), Joaquín Pérez0; i el president i coordinador del projecte, Carlos Baño.

En aquesta iniciativa, que suposa la transformació del popular esdeveniment culinari suspés pel coronavirus, s’han implicat fins a mig centenar de xefs del del municipi. Al centre treballen quatre equips capitanejats per Chema García, de la Finca, que exerceix de coordinador; Odón Martínez, del Granaíno; Ana Santoyo del Misteri d’Anna; i Patricia Sanz, de l’Atelier. Cadascun d’aquests equips, al seu torn, està format per voluntaris i voluntàries de diferents restaurants del municipi, des del Forjador fins a Cala Negra o Mestissatge, tal com ha explicat el coordinador.

L’alcalde, per part seua, ha destacat que es tracta de “una iniciativa solidària que valorem en gran manera, que considerem enormement important en un moment greu com el que estem travessant com a conseqüència de l’emergència sanitària”.

“Hi ha famílies en una situació d’autèntica vulnerabilitat i per això vull aprofitar per a felicitar a totes les persones implicades en aquesta gran ona de solidaritat, començant per Alacant Gastronòmica i la Cambra de Comerç, que ha sigut l’eix sobre el qual ha pivotat aquest moviment, en el qual està implicat CEDELCO, les ONG locals, Càritas, la Diputació, IFA o l’Ajuntament d’Elx. En definitiva, hem sumat l’esforç institucional i el professional del sector de l’hostaleria de la nostra ciutat”, ha assenyalat el cap de l’Executiu Municipal.

 

Carlos González ha explicat que “tenim implicats/des a aproximadament 50 professionals del sector de l’hostaleria representatius de restaurants del municipi, que estan treballant i possibilitant que hui es puga subministrar de l’ordre dels 125 menús diaris i amb l’objectiu, en funció de les necessitats, d’arribar en breu als 200”.

“Estem valorant una iniciativa solidària que arriba quan la societat il·licitana passa per un moment de crisi i aquesta és una de les respostes que des de l’àmbit institucional i de la societat civil es dona a aquesta situació de vulnerabilitat, que se suma a altres iniciatives posades en marxa que estan possibilitant que aquesta greu situació l’estiguem afrontant donant suport a les persones més vulnerables”, ha indicat el regidor il·licità.

L’Escola ha començat subministrant 100 menús, hui tenia previst repartir 125, demà 160, “i a partir d’ací la idea és continuar creixent per a en un termini de tres o quatre dies situar-nos entorn dels 200”, ha indicat Chema García.

“Solem alternar entre llegums, carn, peix, molta verdura, arròs i pasta perquè tinguen sempre el més variat i cuinat amb tot l’afecte”, tal com ha explicat García.

Els equips han estat formats per huit persones, però s’incrementaran a 12. Pel que respecta als productes, la majoria provenen de donacions de diferents empreses. La distribució dels menjars es realitza a través de Creu Roja i de “Càritas, coordinades per Alacant Gastronòmica que, a més d’Elx, compta amb punts logístics a Alacant, Benidorm i Torrevieja.