Carlos González: “Amb l’entrada en la nova normalitat és més important que mai la responsabilitat individual”

Carlos González: “Amb l’entrada en la nova normalitat és més important que mai la responsabilitat individual”

L’alcalde d’Elx insisteix que, davant l’amenaça d’un possible rebrot, és absolutament necessari continuar mantenint les mesures higièniques i el distanciament social


González diu que ha arribat el moment d’avançar en la reconstrucció de la ciutat i del país i fa una crida a sumar esforços i al consens per a eixir com més prompte millor de la crisi


“Ara Elx entra en la nova normalitat després de més de tres mesos d’estat d’alarma i és absolutament necessària la responsabilitat individual, perquè d’aquesta dependrà que no fem passos arrere en la lluita contra el coronavirus”, ha declarat l’alcalde d’Elx, Carlos González, qui ha afegit que “el virus segueix ací i no podem relaxar-nos. És absolutament necessari continuar mantenint les mesures higièniques i el distanciament social. Ara l’amenaça està en el rebrot que com veiem s’està produint en altres països, per això hem d’extremar la precaució i ser rigorosos en el compliment de les mesures recomanades”.

González ha volgut agrair el comportament de la ciutadania des que es va decretar l’estat d’alarma i la gran labor realitzada pels treballadors i treballadores essencials d’aquesta crisi sanitària.

“Des del passat 14 de març tots i totes hem fet un sacrifici extraordinari per a frenar la pandèmia. El comportament dels il·licitans i il·licitanes ha sigut exemplar i, fruit d’això, la incidència del virus en el nostre municipi ha sigut menor que en altres localitats. Vull agrair especialment l’enorme esforç realitzat pel conjunt de la ciutadania, i especialment a les persones que han estat en la primera línia de la batalla contra aquest virus. No oblidarem mai l’encomiable treball dut a terme per les persones sanitàries, membres de les Forces de Seguretat de l’Estat, voluntaries, operàries de neteja, treballadores de supermercats… i totes aquelles que han anteposat el bé general al particular. I per descomptat, vull tindre un record molt especial per a aquelles famílies que han vist com la Covid-19 s’emportava per davant a un dels seus sers estimats”.

Per a l’alcalde, ara ha arribat el moment d’avançar en la reconstrucció, en la reactivació soci econòmica de la ciutat i del país en general. “Els ajuntaments som agents fonamentals per a la reconstrucció de l’economia i hem de tindre un paper essencial en aquesta crisi. Des de l’Equip de Govern estem constantment adoptant mesures per a no deixar a ningú arrere i per a fer costat als sectors que més han patit amb aquesta crisi econòmica”.

Carlos González ha recordat que l’Ajuntament ja ha dut a terme una modificació pressupostària de més de 5,6 milions d’euros per a atendre l’emergència social i afavorir la reactivació econòmica. “Gràcies a aquesta modificació hem posat en marxa les ajudes “Reactiva’T Elx” a petites empreses i autònoms; hem eliminat la taxa de taules i cadires; hem destinat més ajudes al pagament de l’IBI i de l’aigua per a les famílies més vulnerables; hem incrementat les partides d’ajudes d’emergència social i de vals d’aliments… A més, en el pròxim Ple aprovarem una nova modificació pressupostària per a destinar un milió d’euros més per a continuar fent costat al comerç, la restauració i l’hostaleria a través d’ajudes al lloguer”.

Inversió per a generar riquesa i ocupació

L’alcalde ha indicat que, de manera paral·lela a totes aquestes mesures, l’Equip de Govern està fent un important esforç inversor per a reactivar l’obra pública i generar així riquesa i ocupació.

“Enguany tenim previst destinar més de 15 milions d’euros en obres que, a més de millorar i modernitzar l’espai públic, donaran un important impuls al sector de la construcció i, conseqüència d’això, a la creació d’ocupació”.

Carlos González ha apel·lat a la unitat política i social per a fer front a la crisi econòmica derivada de la crisi sanitària i ha destacat la importància del consens. “Crec que és important destacar que totes les mesures que estem posant en marxa i les que impulsarem en el context d’aquesta crisi s’han dut a terme des del consens social i polític. No és moment de crispar, l’interés general ha d’estar per damunt de les visions de partit i estic convençut que units eixirem abans d’aquesta crisi”.