Costas dona un mes a l’empresa Princesol per a iniciar l’enderrocament de l’hotel d’Arenals del Sol

Costas dona un mes a l’empresa Princesol per a iniciar l’enderrocament de l’hotel d’Arenals del Sol

L’alcalde d’Elx, Carlos González, destaca que “aquesta resolució suposa el principi de la fi de les restes d’aquest antic hotel, un espantall que comporta un greu risc per a la ciutadania i que genera una pèssima imatge de les nostres platges”


El responsable de l’Equip de Govern assenyala que l’empresa ja té llicència per a derrocar la part antiga i ara una ordre per a demolir la nova


Si les obres no es realitzen, l’Administració Pública procedirà a executar-les amb càrrec a l’empresa, anuncia el regidor il·licità


 

“El Servei Provincial de Costas ha notificat a la mercantil Princesol que té el termini d’un mes per a iniciar la demolició de les obres no autoritzades de l’hotel d’Arenals del Sol i un termini màxim de tres mesos per a la seua finalització. De no dur a terme aquestes obres de demolició, l’Administració (Costas) procedirà a la seua execució subsidiària a costa de la mercantil”, ha informat aquest matí l’alcalde d’Elx, Carlos González, al costat del vell immoble, acompanyat de la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid; de l’edil de Desenvolupament Turístic, Carles Molina; i del pedani, Antonio Garzón.

 

 

“Aquesta resolució és molt important perquè és el principi de la fi de les restes d’aquest antic hotel. Cridem l’atenció sobre el fet que ordena la demolició de les obres no autoritzades. He de recordar que, a més, Princesol va sol·licitar al març de 2017 llicència a l’Ajuntament per a la demolició de la part antiga, aleshores tenen llicència concedida”, precisa el responsable de l’Equip de Govern Municipal.

“Hi ha hagut també en relació amb aquella llicència un procediment judicial que va arribar al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que donava la raó a Costas sobre les condicions imposades per a l’enderrocament. En connectar totes dues informacions, Princesol té llicència per a demolir la part antiga i un orde de Costas notificada aquesta mateixa setmana per a derrocar la part nova”, informa el regidor il·licità.

Punt final

En conclusió, agrega González, “considerem que és necessari posar punt final immediat a aquesta situació perquè el Tribunal Suprem i l’Audiència Nacional han sentenciat que el projecte de l’hotel és inviable jurídicament, i que per tant no es pot dur a terme”.

“Entenem com absolutament legítim que l’empresa defense els seus interessos econòmics, però ha de fer-ho sense perjudicar els interessos de la ciutadania ni d’Elx ni d’Arenals del Sol. Per això, li demanaré a la mercantil que acate immediatament la resolució i que inicie immediatament l’enderrocament d’aquest espantall que genera no sols una pèssima imatge per a les nostres platges, sinó que també comporta un greu risc per a la població, com ells mateixos van posar de manifest quan van sol·licitar la llicència d’enderrocament a l’Ajuntament”.