El 92% de les famílies han obtingut la plaça de 3 anys al col·legi sol·licitat en primera opció

El 92% de les famílies han obtingut la plaça de 3 anys al col·legi sol·licitat en primera opció

La regidora d’Educació, María José Martínez, fa una valoració molt positiva del procés d’admissió d’alumnat malgrat les dificultats derivades de les restriccions de l’estat d’alarma


 

La regidora d’Educació, María José Martínez, ha fet una valoració positiva de la campanya d’admissió d’alumnat, tant en infantil de 3 anys com en escoles infantils.

Martínez ha indicat que les campanyes informatives impulsades per la seua Regidoria, davant la impossibilitat de fer xarrades presencials a causa de l’estat d’alarma, han tingut una gran acceptació en les famílies i els ha facilitat la realització dels tràmits necessaris.

Quant a l’escolarització en infantil de 3 anys, la regidora ha apuntat que les xifres són similars a les de campanyes anteriors. “El total del cens de tres anys és de 2.129 alumnes mentre que les places oferides ascendeixen a 2.364 i les sol·licituds han sigut 1.886, és a dir, en aquests moments hi ha 478 places lliures. Un total de 243 famílies no han sol·licitat plaça en col·legis públics o concertats, d’aquestes 175 ho han fet en privats”, ha indicat la regidora qui ha afegit que “una dada significativa és que nou col·legis d’un total de 56, han tingut més sol·licituds que places”.

Amb aquestes dades, María José Martínez ha assenyalat que “el 92% de sol·licituds han obtingut plaça en el col·legi sol·licitat en primera opció amb el que continuem donant resposta majoritàriament a les famílies en el col·legi que han triat per als seus fills i filles”.

Martínez ha explicat que les famílies que no tenen encara plaça escolar podran realitzar la sol·licitud de plaça des de hui remetent la sol·licitud que apareix en la web d’Educació al correu electrònic sinplazaescolar@elx.es o cridant a la Regidoria.

Respecte a la campanya d’admissió a les escoles infantils municipals, la regidora ha indicat que s’han oferit un total de 406 places i s’han registrat 559 sol·licituds, per la qual cosa hi hauria 153 sol·licituds sense atendre. En aquest punt ha aclarit que “l’experiència ens diu que hi ha moltes famílies que sol·liciten plaça tant a les escoles municipals com a les de la Conselleria o a les aules de dos anys, per la qual cosa a l’hora que decidisquen on matriculen alliberaran places i moltes de les 153 famílies que s’han quedat sense plaça, n’obtindran una”.

Finalment, Martínez ha agraït el gran esforç realitzat per les persones que treballen a la Regidoria d’Educació en tot aquest procés d’admissió d’alumnat i també a les famílies il·licitanes per la seua comprensió i el seu bon fer.