El Clot de Galvany reobri hui al públic en el seu horari habitual amb aforament limitat

El Clot de Galvany reobri hui al públic en el seu horari habitual amb aforament limitat

La regidora de Medi Ambient, Esther Díez, demana responsabilitat ciutadana perquè es respecten les mesures de seguretat recomanades amb la finalitat d’evitar contagis


Als observatoris només podrà haver-hi tres persones de manera simultània i es reprenen les activitats programades al paratge natural amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient


El paratge natural del Clot de Galvany ha reobert les seues portes després del tancament de quasi dos mesos provocat per la pandèmia del covid-19. No obstant això, la regidora de Medi Ambient, Esther Díez, ha assenyalat que tant l’àrea recreativa com els banys romanen tancats al públic.

“Als observatoris només pot haver-hi tres persones de manera simultània. En cas que es forme una cua per a accedir, només es podrà estar en l’observatori durant quinze minuts”, ha incidit Díez.

A més, l’edil ha recordat que “durant les setmanes de confinament s’ha continuat amb les tasques de manteniment i s’han continuat realitzant importants actuacions com la introducció de 60 exemplars de xarxet marbrenc”.

“Aquest paratge natural és de gran importància ambiental històrica per al nostre municipi i és una bona notícia que torne obrir-se al públic, ha subratllat Díez, qui ha demanat responsabilitat als usuaris i a les usuàries perquè se seguisca la distància social indicada així com les mesures de seguretat recomanades per les autoritats sanitàries per a evitar riscos de contagi.

 

Activitats programades

D’altra banda, la regidora ha anunciat que es reprendran també les activitats programades però limitades a un aforament màxim de 20 persones.

Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, la Regidoria ha organitzat per a dissabte i diumenge, 6 i 7 de juny, dues xarrades. D’una banda, es durà a terme ‘El Clot, frontera entre natural i artificial’ de 10 a 12 hores. D’altra banda, es desenvoluparà una altra jornada entre les 16 fins a les 17.30 hores sota el títol ‘Jardí Mediterrani Viu. Plantes autòctones a casa’.

Les persones interessades podran realitzar la seua inscripció a través del correu de la Regidoria de Medi Ambient: mediambient@elx.es, del telèfon 966 658 028 o a través de la web https://clotdegalvany.es/