El dilluns comencen les obres del col·lector als carrers Fra Pere Balaguer i Bisbe Winibal per a reduir el risc d’inundacions a Altabix

El dilluns comencen les obres del col·lector als carrers Fra Pere Balaguer i Bisbe Winibal per a reduir el risc d’inundacions a Altabix

El regidor d’Aigües, Héctor Díez, explica que aquesta actuació, que compta amb un pressupost de més de 600.000 euros, permetrà millorar la captació i evacuació de les aigües pluvials


El regidor d’Aigües, Héctor Díez, i el gerent d’Aigües d’Elx, Javier Prieto, han anunciat que el dilluns, 29 de juny, comencen les obres d’ampliació del col·lector als carrers Fra Pere Balaguer i Bisbe Winibal. “Una actuació que permetrà reduir els problemes d’inundacions causades per pluges de mitjana i gran intensitat a l’entorn del barri d’Altabix, ja que permetran millorar la captació i l’evacuació de les aigües pluvials”, ha indicat Héctor Díez.

El regidor ha assenyalat que l’empresa mixta Aigües d’Elx està duent a terme importants millores en la renovació del subministrament d’aigua potable i també de clavegueram i, al costat d’això, “està executant importants projectes d’inversió encaminats a millorar l’eficiència del servei i la capacitat de la xarxa pel que fa a la recollida d’aigües pluvials”.

En aquest punt Díez ha recordat que actualment es troba en obres la connexió del col·lector de l’antiga circumval·lació Sud amb l’actual ronda Sud, un projecte de 688.000 euros. D’altra banda, ja s’ha adjudicat la construcció d’un nou depòsit d’aigua potable per als Arenals del Sol amb un pressupost d’1,1 milions d’euros i un inici d’obres previst per a després del període estival per a no perjudicar els veïns.

A aquests projectes se suma l’ampliació del col·lector de Fra Pere Balaguer, que comença el dilluns amb un pressupost de 613.000 euros i amb un termini d’execució de dos mesos i mig.

“El propòsit d’aquesta actuació és millorar la capacitat del col·lector existent dels carrers Fra Pere Balaguer i Bisbe Winibal per a evitar inundacions en el barri d’Altabix i que connectarà amb el col·lector que ja es va executar en 2015 en Ciutat Jardí-barri de Palmerars”, ha assenyalat Díez qui ha afegit que “al seu torn, aquesta actuació permetrà reparar uns 200 metres quadrats de voreres i reposar uns 4.500 metres quadrats d’asfalt en aquesta cèntrica ubicació del barri d’Altabix”.

Per part seua, Javier Prieto ha dit que “l’obra permetrà derivar les aigües de pluja al col·lector de l’EL-20, cosa que facilitarà que les aigües de pluja acaben en barranc al llit del riu Vinalopó, i s’evitarà així una part dels cabals que hui dia paren al barranc de Sant Antoni”.

Prieto ha volgut recordar que “des de 2015 fins ara, Aigües d’Elx està duent a terme actuacions a Elx per valor de prop de 4 milions d’euros d’inversió que donaran lloc a un tractament molt millor de les aigües de pluja evitant els problemes que es produeixen quan plou amb certa intensitat”.

L’obra es durà a terme en cinc fases, les quals se solapen per a complir amb el termini d’execució de 10 setmanes, d’aigües avall (avinguda d’Alacant) a aigües amunt (Fra Pere Balaguer – Sucre). Durant els treballs d’execució de cada fase, els carrers afectats romandran tancades al trànsit.

FASES

A fi de complir els terminis d’execució i causar les menors molèsties al veïnat de la zona, algunes de les fases d’execució s’hauran de dur a terme de manera simultània si l’organització de l’obra ho permetera.

  • Fase 1: Canalització del col·lector a través del carrer Bisbe Winibal entre l’av. d’Alacant i Fra Pere Balaguer. Amb el termini estimat de 3 setmanes.
  • Fase 2: Canalització del col·lector a través del carrer Fra Pere Balaguer entre els carrers Bisbe Winibal i Jaime Pomares Javaloyes. El termini d’execució previst per a aquests treballs és de 2 setmanes.
  • Fase 3: Canalització del col·lector a través del carrer Fra Pere Balaguer entre els carrers Jaime Pomares Javaloyes i Guadalest. Amb el termini estimat de de 3 setmanes.
  • Fase 4: Canalització del col·lector a través del carrer Fra Pere Balaguer entre els carrers Guadalest i Vicent Andres Estelles. Amb un temps d’execució previst de 2 setmanes.
  • Fase 5: Canalització del col·lector a través del carrer Fra Pere Balaguer entre els carrers Vicent Andres Estelles i Sucre. Amb un termini previst de 2 setmanes.