El MAHE obri les seues portes amb mesures de seguretat i entrada gratuïta

El MAHE obri les seues portes amb mesures de seguretat i entrada gratuïta

La regidora de Cultura, Marga Antón, destaca que “amb aquesta iniciativa pretenem fer costat tant al sector turístic com a les famílies afectades econòmicament com a conseqüència del coronavirus”


Per a garantir la seguretat de les persones que hi assistisquen i el personal del museu s’han instal·lat mampares, dispensadors de gel, així com marques de senyalitzacions per a guardar el distanciament social


Amb aforament limitat i sota normes d’higiene i protocols de seguretat, el Museu Arqueològic i d’Història d’Elx (MAHE) ha obert les seues portes al públic per primera vegada des que es decretara l’estat d’alarma per la pandèmia de la Covid-19. Una obertura que també es posarà en marxa en la resta dels museus al llarg de la setmana. La regidora de Cultura, Marga Antón, ha visitat l’espai museístic, al qual es pot accedir de manera gratuïta fins al 30 de setembre. L’edil ha destacat que “aquesta iniciativa s’ha dut a terme per a acostar la cultura a tota la ciutadania i a les i als visitants que vulguen assistir. Amb això pretenem fer costat tant al sector turístic com a les famílies afectades econòmicament com a conseqüència del coronavirus”.

Per a garantir la seguretat de totes les persones visitants i del personal del museu, la regidora ha explicat que serà obligatori l’ús de màscares. A més, s’han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic per a la neteja de mans i una catifa per a la desinfecció del calçat en l’entrada, així com mampares i senyalitzacions per a guardar la distància de seguretat recomanada per les autoritats sanitàries.

Així mateix, Antón ha recalcat que durant la visita el públic haurà de seguir un circuit d’una única direcció, els dispositius tàctils estaran inhabilitats i l’assistència podrà ser individual o per grups familiars.

 

 

Més activitats culturals

La regidora ha assenyalat que després de l’obertura dels museus es posarà en marxa la de les sales expositives.

De cara a la temporada estival, l’edil ha explicat que des de la Regidoria s’estan preparant els espais escènics en els quals s’emportaran activitats a l’aire lliure amb la finalitat de potenciar la cultura en l’exterior. Activitats com concerts o representacions que permeten un ambient més espaiat per a preservar la salut dels il·licitans i de les il·licitanes.

De la mateixa manera, Antón ha destacat que a partir de setembre també es posarà en marxa la reobertura de noves dependències com el Gran Teatre, la Llotja i L’Escorxador, on s’aplicaran totes aquestes mesures de seguretat.