El Pla Edificant converteix un magatzem de l’IES Monserrat Roig en dues aules d’FP d’Agricultura i Hostaleria

El Pla Edificant converteix un magatzem de l’IES Monserrat Roig en dues aules d’FP d’Agricultura i Hostaleria

El projecte també contempla l’adequació de l’entorn i una cantina que podrà ser utilitzada per a pràctiques dels estudis de restauració


L’alcalde destaca que les obres acabaran a finals d’agost i que el pla Edificant avança a Elx “a velocitat de creuer”


El Pla Edificant està convertint un magatzem de l’IES Monserrat Roig en dues aules d’FP dedicades a Hostaleria i Turisme i Agricultura amb un pressupost que supera els 200.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos, per la qual cosa està previst que les obres acaben a finals d’agost.

Aquesta informació ha sigut facilitada aquest matí per l’alcalde de la ciutat, Carlos González, qui ha visitat les obres acompanyat pel director territorial d’Educació, David Vento: la directora del centre, Beatriz Carretero; la regidora d’Educació, María José Martínez, i el d’Esports, Vicente Alberola, i tècnics/ques municipals i de l’empresa constructora.

“Es tracta d’una ampliació de l’institut en més de 250 metres quadrats que possibilitarà fer dues noves aules, una d’FP agrària i una altra de formació bàsica de cuina, la construcció d’una cantina que estarà vinculada als estudis de restauració i una urbanització de l’entorn que millorarà la dinàmica del centre”, ha assenyalat el responsable de l’Equip de Govern Municipal.

Tal com ha explicat González, “l’execució durarà uns quatre mesos amb un pressupost de 204.000 euros i es preveu que l’obra estiga llesta a finals d’agost. Aquest projecte s’emmarca dins del Pla Edificant a Elx que ja té un recorregut important”.

“Estan finalitzades dues obres amb una inversió d’un milió d’euros, el menjador del col·legi públic Jaume Balmes i l’aulari d’Infantil d’els Garrofers. I aquesta actuació del Monserrat Roig forma part d’un paquet d’obres recentment adjudicades en el qual s’inclouen els col·legis públics de la Gàl·lia i la Vallverda”, ha expressat el regidor il·licità.

Carlos González també assenyala que “Edificant continua avançant a la nostra ciutat amb dos fronts més, la instal·lació d’aules provisionals en el col·legi públic La Pau, en Torrellano, per a construir un nou centre; i els aularis provisionals de la Baia, que permetran ampliar el col·legi. Són dues inversions que superen els set milions d’euros”.

“Recentment, la Junta Local de Govern va adjudicar la redacció de tres projectes per un valor d’uns 600.000 euros, encara que la quantia de la inversió serà d’uns 11 milions d’euros. Es tracta d’actuacions crucials per a millorar les infraestructures educatives, d’una banda, el col·legi número 37; per una altra, el nou col·legi Verge de la Llum i, finalment, el gimnàs del López Orozco”, ha assenyalat González.

L’alcalde ha destacat també que “és imminent l’inici, al juliol, de les obres de l’institut Vicente Verdú, amb una inversió de 12,5 milions d’euros. Això vol dir que el pla Edificant, dissenyat entre la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament per a la millora de les dotacions educatives a Elx, va a velocitat de creuer amb l’objectiu d’aconseguir en el termini més breu possible millorar les infraestructures educatives perquè l’educació dels nostres fills i filles es duga a terme en millores condicions possibles”.

L’Institut Monserrat Roig compta amb un miler d’alumnes que cursen, entre altres, estudis de perruqueria, esport o mòduls de farmàcia i parafarmàcia. El pròxim curs impartirà el batxillerat d’esports d’elit, recentment concedit, per a esportistes, entrenadors o jutges d’alt nivell.