La nit de Sant Joan transcorre sense incidents a les platges il·licitanes

La nit de Sant Joan transcorre sense incidents a les platges il·licitanes

El regidor de Seguretat i Emergències, Ramón Abad, destaca la responsabilitat de la ciutadania i l’efectivitat del dispositiu especial muntat per la Policia Local


La nit de Sant Joan ha transcorregut sense incidents a les platges il·licitanes, segons informa el regidor de Seguretat i Emergències, Ramón Abad, qui destaca la responsabilitat de la ciutadania i l’efectivitat del dispositiu de la Policia Local muntat per a vigilar el compliment de les indicacions realitzades per les autoritats municipals amb la finalitat d’evitar celebracions i l’encesa de fogueres com a mesura preventiva davant possibles contagis per coronavirus.

“Des de les set de la vesprada, hora fixada per a buidar les platges de banyistes, les persones usuàries d’aquestes les van abandonar de manera cívica i responsable, i en cap moment posterior va haver-hi intenció per part de ningú d’entrar en l’arena per a celebrar la nit de Sant Joan”, ha assenyalat el regidor.

Així mateix, Ramón Abad, informa que “el dispositiu especial organitzat per la Policia Local amb motiu d’aquesta nit tradicionalment festiva va funcionar a la perfecció, tant en el control del trànsit com en la seguretat i vigilància de les costes”.

“La societat il·licitana està tenint un comportament modèlic des del principi de la pandèmia demostrant que tots junts, amb responsabilitat i civisme, podrem acabar amb la Covid-19”, expressa Ramón Abad.

Activitat de l’operatiu

L’operatiu de la Policia Local ha estat format per 48 funcionaris amb cinc Equips Operatius de Seguretat, 12 agents de la GRUMAT, huit de la Brigada Policial Territorial de Policia Comunitària i dos pilots de Mitjans Aeris.

En total s’han controlat 300 vehicles, dels quals huit han sigut denunciats per infraccions de trànsit; en 20 s’ha trobat material per a fogueres o alcohol i s’ha alçat una acta per possessió d’estupefaents. També s’han atés 34 telefonades a la Sala d’Operacions per a informació sobre el tancament de les platges.

La Unitat de Mitjans Aèries ha llançat missatges per megafonia a les platges de l’Altet, del Carabasí i dels Arenals del Sol en els que donaven indicacions sobre el desallotjament a partir de les 19.00 hores. La GRUMAT, juntament amb un Equip de Seguretat, ha comprovat el desallotjament al Pinet i al Carabasí i algunes persones detectades a la platja del Rebollo han abandonat la zona sense incidents després de ser avisades per policies amb bicicleta.

Després de la posta de sol, la Unitat de Mitjans Aeris ha realitzat vols amb cambra tèrmica comprovant que en les dunes del Carabasí i al Rebollo no hi havia cap persona.