La regidora de Gestió Financera presenta als grups de l’oposició la pròxima modificació pressupostària

La regidora de Gestió Financera presenta als grups de l’oposició la pròxima modificació pressupostària

La regidora de l’àrea, Patrícia Macià, destaca que aquesta modificació obeeix a la necessitat de continuar fent costat les persones afectades per la crisi del coronavirus


La regidora de Gestió Tributària i Financera, Patrícia Macià, ha anunciat que s’ha reunit amb els grups polítics de l’oposició per a presentar-los la modificació pressupostària per a fer front a la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19 per prop d’1,9 milions d’euros que anirà al pròxim ple de juny.

Macià ha recordat que aquesta modificació es duu a terme amb la finalitat d’adoptar noves mesures de suport als sectors productius i, d’altra banda, reflectir mesures que ja s’han pres anteriorment com pot ser les eliminacions de taxes que cal reflectir en el pressupost en la disminució de la despesa ordinària.

Aquesta gran modificació s’ha plasmat en tres expedients. El primer per valor de 14.268 euros, que es lleven del Fons de Contingència Municipal per a sufragar els serveis i activitats realitzades per Protecció Civil i pel servei de vigilància dels mercats durant l’estat d’alarma.

El segon expedient, la modificació pressupostària núm. 15, ascendeix a 802.500 euros que finançarà tres grans partides.

La més important, de 632.597 euros, és la que s’ha dut a terme per a posar en marxa les ajudes de suport al lloguer al sector del comerç i l’hostaleria, un dels més afectats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus. L’import que queda pendent des dels 632.597 que aporta l’Ajuntament fins al milió d’euros és el que aporta la Diputació d’Alacant. Per a aquesta modificació s’han minorat partides relacionades amb les diferents regidories.

Quant a la modificació pressupostària núm.16, la regidora ha indicat que ascendeix a 1.027.664 euros per anul·lació de crèdit del pressupost com a conseqüència de la reducció d’ingressos.

Aquesta modificació ha estat motivada per les mesures adoptades en matèries tributàries com la supressió de la taxa de taules i cadires i mercats ambulants, una iniciativa que va prendre l’Equip de Govern amb la finalitat d’ajudar el sector de l’hostaleria i la restauració, que es va veure obligat a tancar els seus establiments a conseqüència de l’estat d’alarma.

També hi ha hagut menys ingressos com a conseqüència del tancament d’instal·lacions culturals, esportives i educatives per la Covid -19. “Aquesta reducció d’ingressos ens ha obligat a ajustar a la baixa els crèdits de despeses per a restablir l’equilibri pressupostari. En aquests moments la nostra prioritat és atendre a qui pitjor ho està passant a conseqüència de la crisi del coronavirus”, ha dit Macià.