“L’adjudicació d’obres i serveis de l’Ajuntament és una eina per a la reactivació econòmica”

“L’adjudicació d’obres i serveis de l’Ajuntament és una eina per a la reactivació econòmica”

El regidor de Contractació, Héctor Díez, assegura que les adjudicacions per 5 milions d’euros dutes a terme en el que va d’any, sumades a les que es duran a terme en els pròxims mesos, estan contribuint al fet que es mantinguen molts llocs de treball


El regidor de Contractació, Héctor Díez, ha assegurat que els cinc milions d’euros adjudicats en el que va d’any en obres i serveis, sumats als contractes que s’adjudicaran en els pròxims mesos estan contribuint a la reactivació econòmica i al manteniment de molts llocs de treball.

El regidor ha recordat que després dels cinc primers mesos des que es va celebrar la primera Junta de Govern Local de 2020, la Mesa de Contractació ha proposat adjudicacions d’obres i serveis per valor de 5 milions d’euros.

“Hem adjudicat 5 milions d’euros en 26 procediments d’obra pública i serveis i subministraments mitjançant contractes”, ha assenyalat Díez, qui ha afegit que “fonamentalment aquestes adjudicacions estan relacionades amb tres programes com són les Inversions Financerament Sostenibles, els Edusi i el Pla Edificant”.

L’edil ha recordat que tot això s’ha dut a terme a pesar que l’Equip de Govern ha hagut de prioritzar l’atenció a la crisi social i econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus, que ha portat a haver de crear en pocs dies un fons de 5,5 milions d’euros. Díez ha anunciat que, a més, l’Equip de Govern està treballant en una nova modificació pressupostària per a poder dur a terme noves mesures.

Tal com ha explicat el regidor, la xifra de 5 milions d’euros dels cinc primers mesos de l’any es duplicarà en els pròxims mesos ja que, si bé és cert que a la Junta de Govern es portaran menys procediments d’adjudicació, aquests seran de major import.

“L’Equip de Govern, amb aquestes adjudicacions, està complint amb el paquet d’inversions contemplades en el pressupost 2020, i tots els divendres, la Junta de Govern Local està procedint a adjudicar actuacions i això és la millor prova que estem complint amb fets el que teníem previst en el pressupost”. Díez ha apuntat que en les pròximes setmanes s’acceleraran les adjudicacions amb la celebració d’una mesa de contractació per setmana.

“Estem convençuts que l’Ajuntament d’Elx, amb la seua capacitat inversora, amb l’obra pública i els contractes de subministraments i serveis que està adjudicant tots els divendres, és la millor eina per a la reactivació econòmica després de la pandèmia. L’Ajuntament d’Elx és motor de dinamisme econòmic i amb les diferents obres que adjudicarem, estem contribuint a mantindre llocs de treball i afavorint la creació de noves ocupacions”, ha explicat Héctor Díez.

“Volem combatre amb fets la demagògia d’alguns i la teoria que no toca ara fer obra pública. Més enllà de les mesures que l’Ajuntament està prenent puntualment per a ajudar els diferents sectors productius, és lògic pensar que en la mesura en què l’Ajuntament contracta obra pública o serveis i subministraments, s’està afavorint que es mantinguen llocs de treball i es creen noves ocupacions. A més, la majoria de les actuacions que l’equip de Govern adjudica acaben en mans d’empreses d’Elx o de la província d’Alacant. És a dir, la capacitat inversora de l’Ajuntament d’Elx és una eina més per a ajudar a l’economia en aquests moments de crisis”, ha dit l’edil.

Entre les 26 actuacions adjudicades durant els cinc primers mesos de l’any hi ha actuacions tan importants com la creació de nous aularis en col·legis, la millora d’instal·lacions esportives i la modernització de la via pública o d’edificis municipals fent-los més accessibles.

“Quant al futur, afrontem dos mesos frenètics quant a adjudicacions d’obres. Per exemple, 2 milions d’euros per a la renovació de voreres en barris o pedanies, les remodelacions dels poliesportius de Torrellano i d’Altabix, l’actuació al carrer Nostra Senyora del Cap i la conversió en zona de vianants de la Corredora i de la plaça de Baix”, ha conclòs el responsable de contractació.