L’Ajuntament adjudica per més d’un milió d’euros la remodelació integral del poliesportiu d’Altabix

L’Ajuntament adjudica per més d’un milió d’euros la remodelació integral del poliesportiu d’Altabix

El portaveu de l’Equip de Govern, Héctor Díez, anuncia que també s’han adjudicat els treballs d’asfaltat de tres camins del Camp d’Elx


Noves adjudicacions d’obra a l’Ajuntament d’Elx. La Junta de Govern Local ha adjudicat aquest matí per més d’un milió d’euros la remodelació integral del poliesportiu d’Altabix i l’asfaltat de tres camins del Camp d’Elx per més de 117.000 euros.

Així ho ha explicat el portaveu de la Junta de Govern, Héctor Díez, qui ha destacat que “l’Equip de Govern continua realitzant adjudicacions entorn dels programes més importants que tenim en marxa, cas dels fons Edusi, el Pla Edificant i les Inversions Financerament Sostenibles (IFS) i també alguns projectes pendents de Pressupostos Participatius”.

“Dins de la importantíssima gestió que l’Equip de Govern està fent en la millora de les instal·lacions esportives, la Junta de Govern ha adjudicat hui els treballs per a dur a terme la remodelació integral del poliesportiu d’Altabix (antic Kelme)”, ha assenyalat Héctor Díez, qui ha afegit que l’Ajuntament invertirà 1.077.000 euros en aquesta actuació que contempla la creació d’un clos perimetral, rehabilitació integral dels vestuaris, millores d’accessibilitat, urbanització per a eliminar les zones de terra, plantació de nou arbrat, conversió dels dos camps de futbol en gespa artificial, rehabilitació de la pista poliesportiva i de les graderies de la pista de tenis. El termini d’execució és de 8 mesos i es finança mitjançant IFS.

“Es tracta d’una millora substancial pel que fa a l’oferta d’instal·lacions esportives en el municipi”, ha indicat el regidor, qui ha apuntat que “dins de les IFS hi ha moltíssimes actuacions en instal·lacions esportives i en les pròximes setmanes s’adjudicarà la instal·lació del nou paviment de la pista del pavelló Esperanza Lag, la remodelació del poliesportiu de Torrellano o la conversió del camp de futbol de la Foia en gespa artificial”.

D’altra banda, s’han adjudicat els treballs de millora i asfaltat de camins rurals per 117.500 euros en tres lots, que afecten tres camins diferents com són: el Corriol de Sant Vicent (57.700 euros), camí de l’Olmet a Salades (22.898 euros) i el camí de Torrellano a Fondet dels Pinyols (36.933 euros).

Aquests han sigut els camins triats pel veïnat a través dels Pressupostos Participatius. El termini d’execució és d’una setmana per a cadascun d’aquests.

Díez ha recordat que, al marge de l’actuació en aquests camins, “dins de les IFS hi ha una inversió de 5,5 milions en la millora d’asfalt, dels quals 3 milions corresponen a la millora de camins i carrers a les pedanies del Camp d’Elx”.

L’edil ha indicat que aquest important contracte de manteniment d’asfalt està en aquests moments en tràmit d’avaluació d’ofertes pel que la intenció de l’equip de Govern és adjudicar-lo a finals de juliol.

Nous contractes de serveis i subministraments

Díez ha anunciat que la Junta de Govern ha acordat traure a concurs el contracte de subministrament de material per al servei de manteniment d’instal·lacions municipals.

El pressupost base de licitació és de 1,5 milions d’euros per quatre anys per al subministrament de material en climatització, ferreteria, lampisteria, pintura, obra de paleta, electricitat i serralleria.

“Un sistema de huit lots perquè l’Ajuntament puga servir-se en els pròxims anys del subministrament del material habitual en les reparacions que realitzen les brigades municipals”, ha dit Díez.

El portaveu de l’Equip de Govern ha destacat que “fem un pas més en el compliment per part de l’Ajuntament d’Elx de la Llei de contractes del sector públic. A poc a poc anem licitant absolutament totes les compres en aquest ajuntament, des de les grans obres fins a la compra de caragols. Tot licitat per concurs públic i amb adaptació a la llei que contempla la licitació per blocs”.

Hui també ha eixit a concurs el contracte per al subministrament de plataforma per a certificats digitals i signatura electrònica per 142.000 euros i cinc anys. Un pas més en l’avanç de l’administració electrònica per a afavorir que la ciutadania puga realitzar gestions des de casa i amb garanties.