L’Ajuntament amplia el termini d’inscripció fins al 15 de setembre per als tallers gratuïts que es desenvoluparan als centres socials

L’Ajuntament amplia el termini d’inscripció fins al 15 de setembre per als tallers gratuïts que es desenvoluparan als centres socials

Les persones interessades podran apuntar-se a través de la web www.elx.es o mitjançant els telèfons 628 369 789 i 641 241 769


L’edil de Drets Socials, Mariano Valera, destaca que “el que es pretén amb aquest programa d’animació sociocultural és potenciar el desenvolupament personal i social de les persones”


Com a novetat s’oferiran cursos trimestrals relacionats amb les habilitats socials, decoupage, restauració, manualitats de porcellana o recuperació d’objectes antics


 

L’Ajuntament d’Elx ha ampliat el termini d’inscripció per als diversos tallers gratuïts que es desenvoluparan als centres socials (Altabix, Victoria Kent, la Marina, Pla de Sant Josep, Salvador Allende, la Vallverda, Puçol i Poeta Miguel Hernández) durant la temporada 2020/21. El regidor de Drets Socials, Mariano Valera, ha informat que des de hui fins al 15 de setembre, aproximadament tres mesos, és el temps que la ciutadania té per a apuntar-se a aquestes activitats. Valera ha destacat “que considerem necessària l’ampliació del termini donada l’actual situació en la qual ens trobem generada per la pandèmia de la Covid-19”.

Un altre dels canvis ha sigut la manera de poder fer la inscripció. L’edil ha explicat que les persones interessades hauran d’inscriure’s als tallers a través de la web municipal www.elx.es o mitjançant els telèfons 628 369 789 i 641 241 769.

El regidor ha destacat que “el que es pretén amb aquest programa d’animació sociocultural és potenciar el desenvolupament personal i social i el procés d’integració social de les persones a través del seu temps d’oci, i facilitar la cooperació entre aquestes i la generació de relacions ciutadanes, i la promoció de la salut, millorant amb això la seua qualitat de vida.”

L’acte d’obertura serà l’1 d’octubre, a la plaça del Centre de Congressos, a les 18.30 hores fins a les 20.30 hores i el 5 d’octubre començarà l’inici dels tallers que es prolongaran fins a juny del 2021. L’edil ha assenyalat que “observarem com va transcorrent la pandèmia per a realitzar un inici de curs amb normalitat i després el desenvolupament de les activitats presencialment o segons la situació en la qual ens trobem haurem d’adaptar-los a les noves tecnologies”.

“Cal destacar que hem dut a terme una ampliació dels cursos que han tingut una gran llista d’espera amb la finalitat de respondre a les demandes dels ciutadans. Entre els més sol·licitats destaquen el de ioga, taitxí, guitarra i cant, segons ha assenyalat Valera qui ha afegit que “en aquesta edició es realitzaran tant en els centres socials de la nostra ciutat com en pedanies”.

Cursos trimestrals

Com a novetat, l’edil ha assenyalat que per primera vegada s’oferiran cursos trimestrals amb continguts innovadors. En el primer trimestre (del 5 d’octubre al 22 de desembre) les persones interessades podran aprendre sobre habilitats socials, decoupage, restauració, psicologia i mindfulness. En el segon (del 7 de gener al 30 de març) s’impartiran cursos de resolució de conflictes, manualitats de porcellana, recuperació d’objectes antics, entre altres. I en el tercer trimestre (del 13 d’abril a juny) hi haurà tallers com a manualitats amb arenes de colors, tècniques de respiració i, restauració psicologia.

Valera també ha incidit en què enguany hi haurà xarrades de psicologia al setembre. Una programació que anirà dirigida a millorar la qualitat de vida dels il·licitans i il·licitanes en moment de crisi. Així mateix, la regidoria continuarà oferint tallers extra al Pla de Sant Josep cada divendres de la setmana.

Requisits per als tallers

Valera ha explicat que podran inscriure’s als tallers totes les persones empadronades al municipi d’Elx majors de 18 anys, i ha incidit en què es proposen en la seua programació multitud de tallers per a majors de 60 anys o menors de 55 en situació de discapacitat del 33%, i solament es permetrà realitzar una única sol·licitud per persona, que podrà ser modificada durant el període d’inscripció.