L’Ajuntament anuncia que es procedirà a la sectorització de les platges per a controlar els aforaments en aquestes

L’Ajuntament anuncia que es procedirà a la sectorització de les platges per a controlar els aforaments en aquestes

L’esborrany del Pla Municipal de Contingència contempla també els horaris d’obertura i tancament de les platges així com el control de la mobilitat i la rotació en els estacionaments


El regidor de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, i el de Turisme i Platges, Carles Molina, han donat compte dels avanços que s’han produït hui en la reunió de l’ens gestor de platges pel que fa al protocol de seguretat que s’aplicarà a les platges d’Elx quan comence la temporada estival com a conseqüència de la situació derivada de la pandèmia del coronavirus.

Tal com han recordat els edils, la situació d’emergència sanitària ocasionada per la COVID-19 ha fet necessari adoptar una sèrie de mesures extraordinàries, derivades de l’aplicació del Reial Decret de 14 de març, pel qual es declara l’estat d’alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària i les ordres ministerials que el desenvolupen.

En el concret àmbit de les platges, el Ministeri de Turisme ha proposat en el Protocol de Mesures per a la reducció de riscos higienicosanitaris enfront de la COVID-19 per a platges, la redacció d’un Pla de Contingència de Platges per part dels municipis la finalitat dels quals és descriure les mesures preses davant la situació.

“En aquest sentit, el pla de contingència per a la gestió de les platges d’Elx elaborat per l’Ajuntament d’Elx té com a objectiu establir les mesures necessàries per a garantir, durant la temporada estival 2020, la seguretat en el litoral il·licità conforme a les recomanacions transmeses pel Ministeri de Sanitat i la Generalitat Valenciana”, ha apuntat Ramón Abad.

Els departaments municipals de Platges, Turisme i Seguretat estan ultimant el Pla de Contingència mitjançant el qual es procedirà a regular els aforaments, els accessos, la distància interpersonal i la necessària rotació per a poder gaudir d’una campanya estiuenca absolutament segura.

En aquest sentit, Abad ha anunciat que l’esborrany de l’esmentat pla de contingència contempla, entre altres qüestions, l’establiment d’horaris a les platges.

A més, amb la finalitat de controlar els aforaments, es procedirà a la sectorització dels 9 quilòmetres de litoral il·licità i es va és establir un control del trànsit i de l’estacionament en les zones pròximes a les platges. ´

“L’estampa habitual de famílies senceres passant tot el dia a les platges no es podrà donar aquest estiu ja que va ser necessari limitar el temps d’estada en les mateixes i també es tindrà en compte l’aforament”, ha explicat l’edil de Seguretat qui ha afegit que “la millor manera de garantir l’ús de les platges per part de tots és establir límits horaris i la millor manera d’aconseguir-lo és regular el trànsit perquè hi haja una rotació en els estacionaments”.

Per part seua, Carles Molina, ha apuntat que “l’ordenació de l’espai públic que realitzarem és fonamental per a la seguretat de la població. Són mesures excepcionals que adoptem per a garantir la seguretat i el gaudi dels ciutadans i ciutadanes”.

Molina ha indicat que també l’ens gestor està treballant en la cerca d’ubicacions per a ordenar els mercats i mercats ambulants en Arenals del Sol.