L’Ajuntament aprova una nova modificació pressupostària per a crear les ajudes al lloguer per al comerç, la restauració i l’hostaleria

L’Ajuntament aprova una nova modificació pressupostària per a crear les ajudes al lloguer per al comerç, la restauració i l’hostaleria

El portaveu del Govern, Héctor Díez, destaca que aquesta modificació obeeix a continuar fent costat a les persones afectades per la crisi del coronavirus i poder afrontar, amb la reducció de la despesa ordinària, l’eliminació de les taxes de taules i cadires i mercats ambulants


La regidora Esther Díez assegura que l’objectiu de l’Equip de Govern és no deixar a ningú arrere en la crisi de la Covid-19


 

La Junta de Govern Local ha aprovat la segona gran modificació pressupostària per a fer front a la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19 per prop d’1,9 milions d’euros. Aquesta nova modificació del Pressupost 2020 se suma a la realitzada fa poc més d’un mes per valor de 5 milions per a afrontar la despesa social i posar en marxa les ajudes Reactiva’t Elx.

Així ho ha explicat el portaveu de l’equip de Govern, Héctor Díez, qui ha aclarit que “aquesta modificació es duu a terme amb la finalitat d’adoptar noves mesures de suport als sectors productius i, d’altra banda, reflectir mesures que ja s’han pres anteriorment com pot ser les eliminacions de taxes que cal, per la Llei d’Estabilitat Pressupostària, cal reflectir en el pressupost la disminució de la despesa ordinària”.

L’edil ha indicat que aquesta gran modificació s’ha plasmat en tres expedients.

El primer per valor de 14.268 euros que es lleven del Fons de Contingència Municipal per a sufragar els serveis i activitats realitzades per Protecció Civil i pel servei de vigilància dels mercats durant l’estat d’alarma.

El segon expedient, la modificació pressupostària núm. 15, ascendeix a 802.500 euros que finançaran tres grans partides.

“La més important, de 632.597 euros, és la que s’ha dut a terme per a posar en marxa les ajudes de suport al lloguer al sector del comerç i l’hostaleria, un dels més afectats per la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus”, ha assenyalat Héctor Díez, qui ha afegit que “com ja saben aquest Equip de Govern està treballant en unes bases per a unes ajudes d’un moment total d’un milió d’euros. L’import que queda pendent des dels 632.597 que aporta l’Ajuntament fins al milió d’euros és el que aporta la Diputació d’Alacant”.

Díez ha indicat que aquest cas l’Equip de Govern ha cregut convenient unificar les ajudes de totes dues administracions i crear unes úniques bases i un únic procés dotat d’un milió d’euros. En aquest punt, ha recordat que aquestes ajudes al pagament del lloguer se sumen a les ja posades en marxa per l’Ajuntament a través dels plans Reactiva’t Elx per a ajudar també al sector de l’economia i l’hostaleria.

Per a aquesta modificació s’han minorat partides relacionades amb les diferents regidories.

 

 

Quant a la modificació pressupostària núm.16, Héctor Díez ha indicat que ascendeix a 1.027.664 euros per anul·lació de crèdit del pressupost com a conseqüència de la reducció d’ingressos.

“Aquesta modificació ha estat motivada per les mesures adoptades en matèries tributàries com la supressió de la taxa de taules i cadires i mercats ambulants, una iniciativa que va prendre l’Equip de Govern amb la finalitat d’ajudar el sector de l’hostaleria i la restauració, que es va veure obligada a tancar els seus establiments a conseqüència de l’estat d’alarma”.

També hi ha hagut menys ingressos com a conseqüència del tancament d’instal·lacions culturals, esportives i educatives per la Covid -19.

“Aquesta reducció d’ingressos ens ha obligat a ajustar a la baixa els crèdits de despeses per a restablir l’equilibri pressupostari”, ha indicat Díez qui ha aclarit que per a aquesta modificació s’han anul·lat crèdits a 23 partides de diferents regidories”.

Per part seua, la regidora i portaveu de Compromís, Esther Díez ha indicat que “duem a terme una nova modificació perquè en aquesta crisi del coronavirus ningú es quede arrere. Atendrem de manera urgent a les persones que pitjor ho estan passant com a conseqüència de pandèmia. Els sectors del comerç i l’hostaleria han sigut els més afectats i per això posem en marxa aquesta segona eina que els permeta alleujar la seua situació i que són les ajudes al lloguer”.