L’Ajuntament d’Elx atén a més de 4.000 famílies durant l’estat d’alarma

L’Ajuntament d’Elx atén a més de 4.000 famílies durant l’estat d’alarma

El Banc d’Aliments obert a les instal·lacions de l’Associació DYA a Altabix ha repartit durant aquests tres mesos més de 75.000 quilos d’aliments a prop de 2.000 famílies.


El regidor de Drets Socials, Mariano Valera, destaca que “hem fet front a una difícil situació subministrant lots bàsics de menjar, vals d’aliments, ajudes per a pagar lloguers i subministraments generals


Després de 100 dies immersos en l’estat d’alarma que ens va imposar la pandèmia de la Covid-19, el municipi il·licità fa balanç del seu pla d’emergència social amb plena satisfacció pel treball solidari realitzat: 4.385 famílies ateses; 8.378 ajudes aprovades; 1,2 milions invertits en alimentació i higiene; 282.607 euros en ajuda al pagament de subministraments bàsics i 57.800 euros en ajudes al lloguer.

La inversió total que l’Ajuntament ha fet en emergència social durant aquesta pandèmia ascendeix a 1,7 milions d’euros, i solament a través del Banc d’Aliments d’Altabix, gestionat per DYA, s’ha atés en les seues necessitats bàsiques a 1.950 famílies amb el repartiment de 75.000 quilos d’aliments.

El responsable de la gestió del Banc d’Aliments, Antonio Tarí, confirma que tot aquest volum de productes alimentosos s’ha anat organitzant en lots familiars i també ha servit per a subministrar tant als menjadors socials de Carrús i de Palmerars, com a l’alberg del poliesportiu del Toscar. “L’experiència ha sigut molt forta, molt emotiva des del punt de vista humà, i la veritat és que això m’ha fet sentir-me, personalment, molt realitzat”, assegura Tarí.

 

 

El treball de distribució continua en aquests moments, si bé ha disminuït la demanda en relació als escenaris de Fase 1 i Fase 2, quan els menjadors socials treballaven a més del doble de la seua capacitat habitual. Segons el regidor d’Igualtat i Drets Socials, Mariano Valera, “ningú ha quedat arrere i hem demostrat que aquesta ciutat es mobilitza amb criteris de solidaritat en temps difícils”. Valera assegura que, amb el treball desplegat, “hem posat rostre a la crisi col·locant la ciutadania en el centre de la nostra gestió, i això és una cosa que humanitza la nostra labor política i evita que es generen bretxes socials en moments de dificultat com l’actual”.

Hui dia, amb l’inici de la nova normalitat, el Banc d’Aliments d’Altabix compta amb un estoc de 5.000 quilos de productes alimentosos que continuaran repartint-se conformement a necessitats. No obstant això, el regidor de l’àrea puntualitza que “tots aquests recursos, necessaris, es presten durant el temps que des dels serveis socials es tramiten les ajudes individuals. Les ajudes que en aquest moment estem concedint consisteixen en lots bàsics d’alimentació, vals d’alimentació, prestacions econòmiques individualitzades, ajudes a subministraments i ajudes de lloguer”.

El telèfon d’emergència social habilitat per l’Ajuntament d’Elx no ha deixat de sonar durant tot el període d’alarma, i ha servit per a organitzar la distribució d’aliments i la gestió de les ajudes. Solament en vals de menjar per a famílies necessitades, l’Ajuntament ha repartit 7.207 unitats des del passat 14 de març fins hui, la qual cosa ha suposat un esforç d’inversió municipal que ascendeix a 360.365 euros.

Valera qualifica d’“encertada i necessària” la iniciativa de crear el Banc d’Aliments gestionat per DYA, i considera que “ha suposat molta faena, però el lliurament total i altruista del voluntariat que l’ha realitzat ha fet que la situació s’haja gestionat molt eficaçment i amb una professionalitat brillant”. L’edil agraeix la implicació altruista i l’esforç realitzat per tots el voluntariat que ha fet possible aquesta labor, així com la col·laboració de col·lectius i associacions de diversa índole, empreses il·licitanes i particulars que han mostrat la seua faceta més solidària.