L’Ajuntament d’Elx commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI amb un programa de ràdio en directe

L’Ajuntament d’Elx commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI amb un programa de ràdio en directe

L’alcalde, el regidor de Drets Socials, membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal participen en l’acte d’aquest matí on s’ha dut a terme la lectura del manifest i el desplegament de banderoles multicolor a la façana del Consistori


Durant el cap de setmana s’il·luminarà el Molí del Real i estarà penjada la bandera del moviment al passeig de l’Estació fins al pròxim 10 de juliol


 

Sota el lema “Dones LTB: Sororitat i Feminisme”, l’Ajuntament d’Elx s’ha sumat aquest matí a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, que se celebra el pròxim 28 de juny, amb un programa especial de ràdio en directe, retransmés a través de les xarxes socials municipals, per a donar visibilitat al col·lectiu i instar a la tolerància i a la igualtat. A causa de la impossibilitat de realitzar actes massius per la crisi del coronavirus, la Regidoria de Drets Socials ha dut a terme aquesta activitat virtual de 9 a 12 hores, en la qual han col·laborat entitats com CCOO, l’IES Gaietà Sempere, DIVERSA, Entenem i Joventut Dissidents d’Elx. Minuts després del programa ha tingut lloc el desplegament de banderoles multicolor a la façana del consistori i la lectura del manifest. Un acte, amb totes les mesures d’higiene i seguretat exigides, al qual han assistit l’alcalde, Carlos González, el regidor d’Igualtat, Mariano Valera, i diversos membres de l’Equip de Govern i de la Corporació Municipal, així com el col·lectiu LGTBI.

González ha assenyalat que “malgrat que es tracta d’un any atípic, no hem volgut deixar passar de llarg la celebració d’aquest dia i sumar-nos a la reivindicació de tantes persones que continuen lluitant pels seus drets”. “Vull agrair el treball de tots els activistes, per la vostra determinació. Encara que hui els carrers no estaran plenes de reivindicació i de lluita sí que serem molts els qui tinguem aquesta causa pel respecte, per la igualtat de drets que ens uneix”, ha destacat el regidor il·licità.

Per part seua, Valera ha posat de manifest el compromís de l’Ajuntament per continuar treballant cap a una societat més lliure, justa i democràtica mitjançant l’atenció de les necessitats d’aquest sector de la població.

A més, entre les activitats programades ha tingut lloc l’hissat d’una bandera del moviment al Passeig de l’Estació, que estarà fins al pròxim 10 de juliol i durant el cap de setmana s’il·luminarà el Molí del Real.

 

 

2020, Dones LTB

Enguany l’Orgull Estatal està dirigit a la lluita per la igualtat de les dones LTB amb l’eslògan “2020, Dones LTB: Sororitat i Feminisme”. I és que dins del col·lectiu LGTBI les dones són les grans invisibilitzades i en alguns casos, fins oblidades. “Existeix una intenció clara d’invisibilitzar les dones lesbianes, i les dones transsexuals també som preses de la discriminació i la desigualtat, atenent especialment la dificultat per a incorporar-se al mercat laboral”, segons el manifest llegit per diversos membres del col·lectiu.

D’acord amb les mesures de seguretat divulgades per les autoritats sanitàries i evitar així aglomeracions, enguany no s’ha previst l’organització de cap acte central amb presència de persones.