L’Ajuntament d’Elx posa a la disposició de la Generalitat els seus centres socials per a donar sang

L’Ajuntament d’Elx posa a la disposició de la Generalitat els seus centres socials per a donar sang

S’habilita el centre social polivalent de Carrús l’1, el 3 i el 4 de juny de 9.30 a 13.30 hores; i el centre social de la plaça de Barcelona el dimarts, 2 de juny, de 17.00 a 20.00 hores


La regidora de Sanitat, Mariola Galiana, destaca la generositat de les persones donants i anima els il·licitans i les il·licitanes a participar en aquesta acció solidària per a aconseguir noves adhesions a la causa


L’Ajuntament d’Elx, a través de la Regidoria de Sanitat, torna a posar a la disposició del Centre de Transfusions de la Comunitat Valenciana diferents dependències municipals perquè es puguen efectuar donacions de sang. “Un servei, saturat a causa de l’emergència sanitària provocada per la pandèmia del covid-19, que s’habilita a causa de la necessitat d’unitats de sang i per a alleujar els centres sanitaris i evitar, a més, el risc de contagi”, ha assenyalat la regidora de l’àrea, Mariola Galiana.

Els llocs als quals podrà acudir qui desitge donar seran el centre social polivalent de Carrús l’1, el 3 i el 4 de juny de 9.30 a les 13.30 hores; i el centre social de la plaça de Barcelona el dimarts, 2 de juny, de 17.00 a 20.00 hores.

La regidora ha informat que aquests llocs de donacions han sigut desinfectats i preparats per a convertir-se en espais segurs per a realitzar aquestes transfusions. A més, el personal extremarà tant les mesures d’higiene com d’autocura.

Des de la Regidoria de Sanitat es recorda a la població que pot continuar donant sang si en els últims 15 dies no han tingut afeccions respiratòries o febre. Entre els requisits s’exigeix tindre entre 18 i 65 anys, així com tindre un pes superior a 50 quilos.

L’edil ha destacat l’ona de solidaritat demostrada per part dels il·licitans i de les il·licitanes. “Som una de les primeres ciutats de la Comunitat Valenciana en nombre de donacions de sang. Per això hem de sentir-nos orgullosos ja que estem en el rànquing de donacions per damunt de ciutats amb major nombre d’habitants que nosaltres”, ha afegit Galiana.

Així mateix, la regidora ha animat a tots els veïns i veïnes a continuar realitzant donacions per a aconseguir noves adhesions a la causa i ha agraït el gest solidari de cadascuna de les persones donants, “la qual cosa està permetent al personal sanitari seguir amb l’enorme labor que realitza als nostres hospitals.

“La sang no es pot fabricar, és un bé preciós i s’obté del compromís i solidaritat individual”, ha conclòs Galiana.