L’Ajuntament fa un pas més en l’adjudicació del nou servei de neteja

L’Ajuntament fa un pas més en l’adjudicació del nou servei de neteja

El regidor de Neteja, Héctor Díez, explica que s’ha sol·licitat a les empreses que opten al nou servei de neteja que informen sobre el grau de confidencialitat de les seues ofertes a fi d’ultimar l’informe tècnic


El regidor de Neteja, Héctor Díez, ha anunciat que des del departament de Contractació s’ha requerit a les empreses que opten al nou servei de neteja perquè en el termini de tres dies hàbils informen sobre el grau de confidencialitat de les seues ofertes. Díez ha indicat que aquest requeriment “està en la línia que l’Equip de Govern està seguint en aquest procediment, i advoquem per la transparència i per la legalitat. Hui fem un nou pas per a conciliar la confidencialitat de les ofertes amb el dret a la informació”.

L’objectiu d’aquest tràmit és, en primer lloc, “assegurar-nos que en la fonamentació per a assignar els punts que atorga l’informe tècnic no es viola la confidencialitat de les ofertes. Conseqüentment volem que ningú puga recórrer aquest procediment al·legant que s’ha fet pública algun tipus d’informació que estava catalogada com a confidencial. A més, pretenem que qualsevol restricció que es done al dret a la informació estiga totalment fonamentat sobre la base de la llei”.

Díez ha assenyalat que “els equips tècnics municipals tenen ultimat l’informe tècnic, el que suposa que al mes de juliol es procedirà a l’obertura de l’oferta econòmica i posteriorment a la classificació de les ofertes per la Junta de Govern. No obstant això, davant l’escassa documentació sobre la declaració de confidencialitat, la Mesa de Contractació ha decidit requerir-los que concreten fins a quin punt la seua oferta és confidencial”.

El regidor ha destacat que “això no és una qüestió menor ja que repercutirà directament sobre l’informe tècnic, tal com es recull en la Llei de contractes del sector públic i en el mateix plec de clàusules administratives”.

El responsable de Neteja ha recordat que “estem davant la major adjudicació d’aquest Ajuntament dels últims vint anys i volem que el procediment siga el més garantista possible i que qualsevol declaració de confidencialitat que afecte l’argumentació de l’informe tècnic estiga fundada. El que estem fent des de l’administració local és garantir l’equilibri entre el que és confidencial i el dret a la informació que permeta accedir als arguments que atorguen una puntuació dins de l’informe tècnic”.