L’Ajuntament impulsa “Concilia Estiu” per a adaptar les escoles d’estiu a la situació generada pel coronavirus

L’Ajuntament impulsa “Concilia Estiu” per a adaptar les escoles d’estiu a la situació generada pel coronavirus

La Regidoria d’Educació elabora unes normes marc amb les mesures sanitàries preventives a les quals han d’adaptar-se les AMPA i empreses que realitzen aquestes escoles estivals


 

La regidora d’Educació, María José Martínez, ha informat hui que l’Ajuntament posarà en marxa aquest estiu “Concilia Estiu”, un projecte amb el qual es pretén adaptar les tradicionals escoles d’estiu a la nova situació generada per la pandèmia del coronavirus.

Tal com ha assenyalat Martínez, “es tracta de facilitar el marc general de referència tant per a les AMPA, com per a les empreses contractades per aquestes, per al desenvolupament d’aquests tallers. Cal tindre en compte que ens trobem davant una realitat diferent a causa de la pandèmia i és imprescindible posar l’accent en el compliment dels requisits i les recomanacions establides per les diferents administracions per al desenvolupament de les activitats de temps lliure i oci educatiu”.

“Concilia Estiu” va dirigit a alumnat de segon cicle d’infantil i de primària, incloent l’alumnat en risc d’exclusió social que serà remés per la Regidoria de Drets Socials i les quotes dels quals seran sufragades per l’Ajuntament. Els grups seran d’un màxim de 14 xiquets i xiquetes al costat del monitor o monitora.

Els preus depenen del nombre de setmanes i d’altres qüestions. En general van dels 80 euros la quinzena als 220 euros de mes i mig. Hi haurà limitacions de ràtios, d’aforaments i de temps i s’hauran de complir amb les mesures excepcionals de prevenció, higiene i neteja.

“Un quarta part del temps es dedicarà a labors de repàs i una altra a activitats esportives. Una altra quarta part serà dedicada a tallers lúdics i la resta serà de lliure disposició per part de l’empresa”, ha explicat la regidora, qui ha afegit “seran unes escoles d’estiu diferents, a les quals hi haurà limitacions en les activitats, no obstant això, estic convençuda que les empreses ho supliran amb imaginació”.

La regidora ha indicat que encara no se sap en quins col·legis es posaran en marxa aquests tallers. Les AMPA i empreses interessades hauran de presentar les sol·licituds i entregar una memòria explicativa a la Regidoria i al consell escolar del centre. Martínez ha indicat que confia que es cree una escola en cadascuna de les zones escolars de la ciutat, i ha assenyalat que des de la Regidoria s’informarà puntualment de la creació d’aquestes escoles “Concilia Estiu”.

“L’objectiu de ‘Concilia Estiu’ és oferir una alternativa a les famílies que tenen problemes de conciliació, una manera de tindre els nostres xiquets i xiquetes ben atesos i gaudint del temps lliure”, ha assenyalat Martínez.