L’Ajuntament ja té compromeses inversions del Pla de Pedanies per valor de 7,6 milions d’euros

L’Ajuntament ja té compromeses inversions del Pla de Pedanies per valor de 7,6 milions d’euros

L’alcalde anuncia que això suposa que en el primer semestre de 2020 s’ha compromés el 22% d’aquest pla quadriennal dotat de 35 milions d’euros i l’objectiu dels quals és millorar les dotacions al Camp d’Elx i millorar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes


Entre les inversions, Carlos González, ha destacat el milió d’euros destinat a millores en infraestructures educatives, els 4,6 milions per a la millora de l’espai públic, o els 770.000 euros per a dotacions esportives


L’alcalde d’Elx, Carlos González, i el regidor de pedanies, Vicente Alberola, han fet balanç del grau d’execució Pla Quadriennal de Pedanies que es va aprovar el mes de desembre passat i que suposa una inversió de més de 35 milions d’euros al Camp Elx.

Un pla que, com ha assenyalat l’alcalde, s’executarà al llarg del present mandat i que gira entorn de quatre eixos essencials com són: la millora dels serveis públics, la millora i modernització de l’espai públic, la creació i rehabilitació d’equipaments col·lectius i la dotació d’infraestructures de comunicació.

“Es tracta d’un ambiciós pla, l’objectiu del qual és millorar la qualitat de vida i el benestar dels veïns i de les veïnes de les pedanies il·licitanes”, ha assenyalat l’alcalde, qui ha anunciat que, a pesar de l’aturada obligada per l’estat d’alarma a causa del coronavirus, “en el primer semestre de l’any ja s’han compromés més de 7,6 milions d’euros en inversions per al Camp d’Elx”.

Així ho va traslladar Carlos González als 30 alcaldes pedanis en una reunió a la qual també van assistir els edils de pedanies, Vicente Alberola, Modernització de l’Espai Públic, Héctor Díez, i el de Seguretat, Ramón Abad.

“En la reunió vam donar un repàs als procediments de contractació iniciats, a l’estat en el qual es troben i al grau d’execució del Pla Quadriennal de Pedanies en aquest primer semestre”, ha indicat l’alcalde, qui ha destacat tres grans prioritats en el treball realitzat fins ara.

La primera ha sigut la millora de les infraestructures educatives del Camp d’Elx, que ha suposat fonamentalment l’impuls de tres projectes, encara que hi ha un total de cinc actuacions en cerns. L’alcalde ha recordat que ja han finalitzat les obres del nou aulari dels Garrofers i les ampliacions del col·legi de la Gàl·lia i de la Vallverda que s’estan escometent en aquests moments. Tres actuacions que sumen prop de 800.000 euros.

Al costat d’això, l’Ajuntament està treballant a la Baia i a Torrellano en l’adequació de l’espai necessari per a col·locar les noves aules prefabricades provisionals que permetran la construcció d’un nou col·legi a Torrellano i l’ampliació del col·legi de la Baia.

“En aquest moment tenim en marxa a la ciutat d’Elx cinc iniciatives en equipaments educatius amb una inversió de prop d’un milió d’euros”, ha indicat González.

La segona prioritat plantejada per l’alcalde és la millora de l’espai públic.

En aquest sentit, l’alcalde ha destacat que el treball que està en marxa es plasma en tres licitacions. “Demà divendres està previst que la Junta de Govern licite per més d’un milió d’euros el manteniment de voreres en pedanies. Ja s’ha adjudicat la millora de camins a Torrellano (150.000 euros) i al juliol s’adjudicarà el plec d’asfalt a pedanies per valor de 3,5 milions d’euros. És a dir, tenim una inversió compromesa de 4,6 milions d’euros per a la millora de l’espai públic”.

En tercer lloc, l’alcalde ha destacat la inversió en la millora d’instal·lacions esportives. González ha destacat que demà s’adjudica el camp de gespa artificial de la Foia (308.000 euros); està en marxa la licitació de les obres d’urbanització del poliesportiu de Torrellano (250.000 euros); està en avaluació d’ofertes del camp de gespa artificial de Torrellano (170.000 euros) i s’han adjudicat les pistes poliesportives dels col·legis públics de la Foia (50.000 euros).

“En definitiva, entre licitacions ja materialitzades i les que es produiran en el curt termini tenim una inversió de 770.000 euros en dotacions esportives”, ha dit González.

L’alcalde també ha fet referència a la creació del nou depòsit per a aigua potable als Arenals. “Es tracta d’una actuació que compta amb una inversió de més d’1,1 milions d’euros i que ja està adjudicada per Aigües d’Elx, encara que esperarem a després del període estival per a executar-la amb la finalitat d’evitar molèsties al veïnat”.

“El conjunt de les inversions representa que entre obres executades, obres adjudicades i obra que s’adjudicarà al mes de juliol, suposen 7.650.000 euros, la qual cosa es tradueix en un percentatge d’execució del Pla de Pedanies de 22% en aquest primer semestre”, ha assenyalat l’alcalde, qui ha dit que “al marge de la importància que té aquesta inversió de 7,6 milions d’euros per a la millora de les pedanies i la qualitat de vida de les seues veïnes i veïns, no podem passar per alt que aquest Pla de Pedanies té en aquests moments de crisi econòmica pel coronavirus una comesa addicional, perquè parlar d’inversió pública és parlar de reactivació econòmica i generació d’ocupació. És a dir, aquest Pla de Pedanies compleix amb el doble objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones residents al Camp d’Elx i de contribuir a la reactivació econòmica a la nostra ciutat”.

Reforços en la regidoria

Per part seua, el regidor de pedanies, Vicente Alberola, ha anunciat que al marge el Pla Quadriennal de Pedanies, “des de l’Equip de Govern estem posant en marxa altres iniciatives que proven que aquesta serà la legislatura de les pedanies”.

En aquest sentit, Alberola ha destacat que el seu departament s’ha reforçat amb dues persones que es dedicaran a tindre un contacte constant amb els i les pedànies per a recollir les seues inquietuds i propostes. I al costat d’això, un ambiciós pla de comunicació per a, a través dels mitjans de l’Ajuntament, donar a conéixer les pedanies il·licitanes, els seus encants i la seua història.