L’Ajuntament obri el termini per a presentar les ajudes al pagament de l’IBI dilluns que ve

L’Ajuntament obri el termini per a presentar les ajudes al pagament de l’IBI dilluns que ve

La regidora de Gestió Tributària i Financera, Patrícia Macià, recorda que “enguany, a causa de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, l’import de les ajudes augmenta a 1,4 milions d’euros amb el propòsit d’arribar a prop de 10.000 persones”


El regidor de Drets Socials, Mariano Valera, anuncia la creació d’una oficina tramitadora d’ajudes, per a resoldre dubtes, que estarà temporalment oberta a partir del 15 de juny en la Llotja Medieval


La regidora de Gestió Tributària i Financera, Patrícia Macià i l’edil de Drets Socials, Mariano Valera, han anunciat aquest matí que el Butlletí Oficial de la Província ja ha publicat les bases de la convocatòria d’ajudes per al pagament de l’IBI. Les persones interessades podran tramitar les seues sol·licituds, del 15 de juny al 31 de juliol, de manera telemàtica en la web elx.es/ajudesibi o presencial a les OMAC. La regidora ha recordat que “enguany, a causa de la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19, l’import d’aquestes ajudes passa de 400.000 euros a 1,4 milions d’euros amb el propòsit d’arribar a prop de 10.000 il·licitans i il·licitanes per a donar resposta a la crisi derivada de la Covid-19”.

Per part seua Valera ha explicat que “amb aquest augment l’Ajuntament continua mostrant el seu suport fiscal a totes les famílies il·licitanes i especialment als col·lectius més vulnerables que han vist agreujada la seua situació per la pandèmia”.

Segons ha explicat Macià “podrà sol·licitar aquest tipus d’ajudes la persona titular del rebut de l’IBI de l’any 2019, la tutora legal, l’hereva, la cònjuge, si es tracta d’un bé de guanys, i en cas de divorci seria la persona a la qual li corresponga per sentència judicial l’ús habitual de l’habitatge”. A més, haurà d’estar empadronada durant tot l’exercici 2019 en l’habitatge objecte del tribut, així com haver pagat el rebut de l’IBI d’aquest mateix any.

La regidora ha assenyalat que per a enguany s’ha mantingut la referència cadastral en valor igual o inferior a 60.000 euros. No obstant això, s’elimina el límit del valor cadastral per a les persones dependents, amb grau de discapacitat igual o major al 65% o víctimes de violència de gènere.

D’altra banda, s’exceptuen en els requisits d’ingressos, ateses les necessitats de la crisi generada pel coronavirus, a persones que es troben en situació de desocupació com a conseqüència de les crisis sanitàries, a persones que estiguen afectades en ERTES, als qui complisquen amb els ingressos exigits en les ajudes Reactiva’t Elx o també a aquelles persones que hagen rebut ajudes de caràcter social a l’Ajuntament d’Elx durant l’exercici 2020.

Oficina tramitadora d’ajudes

Com a novetat, enguany l’Equip de Govern ha decidit que aquestes ajudes es gestionen des de totes dues regidories, tant des de la de Gestió Tributària i Financera com des de la de Drets Socials. “Per a atendre totes les dubtes respectes a les ajudes del pagament de l’IBI o de la bonificació de l’aigua, hem creat una oficina tramitadora d’ajudes que estarà provisionalment situada a la Llotja Medieval, on la ciutadania podran realitzar consultes puntuals a partir del pròxim 15 de juny”, ha informat Valera. A més, el regidor ha aprofitat per a agrair a Cultura la cessió de l’espai per a poder realitzar aquesta acció.