L’Ajuntament obri els museus a partir de dilluns amb entrada gratuïta

L’Ajuntament obri els museus a partir de dilluns amb entrada gratuïta

La regidora de Cultura Marga Antón explica que els museus “són una bona eina per a dinamitzar el turisme local i afavorir l’accés a la cultura amb independència del valor econòmic adquisitiu de la ciutadania”


La regidora de Cultura, Marga Antón, ha anunciat que la setmana que ve tornen a obrir al públic els museus d’Elx complint les mesures marcades per les autoritats sanitàries com a conseqüència de la pandèmia de la Covid 19.

A més, la Junta de Govern Local ha acordat la gratuïtat de l’entrada a tots els museus durant, almenys, el període estival.

Marga Antón ha anunciat que el dilluns obrirà les seues portes el MAHE i el dimarts ho faran la resta de museus.

La regidora ha indicat que tal com reconeix la UNESCO, els museus són “elements centrals de la capacitat de resiliència individual i les comunitats després d’esdeveniments traumàtics, com a guerres, desastres naturals o epidèmies. Els museus són i han de continuar sent un espai fonamental d’inclusió social i de cohesió identitària, i han d’educar en valors de respecte, tolerància i cooperació. Per això, els museus passen a exercir, ara més que mai, un rol primordial per a tota la ciutadania”.

La regidora explica que la decisió d’aprovar la gratuïtat temporal dels museus obeeix al fet que “són una bona eina per a dinamitzar el turisme local i afavorir l’accés a la cultura amb independència del valor econòmic adquisitiu de la ciutadania”.