L’Ajuntament s’avança i posa en marxa a partir del dia 6 el servei de salvament i socorrisme a les platges il·licitanes

L’Ajuntament s’avança i posa en marxa a partir del dia 6 el servei de salvament i socorrisme a les platges il·licitanes

El regidor de Turisme, Carles Molina, destaca que “el dispositiu, que gestionarà DYA i disposarà de huit socorristes, romandrà fins que es licite el nou contracte, previst per a la segona quinzena de juny”


L’edil assenyala que està prevista la instal·lació de les noves passarel·les de fusta d’accés a la platja i de la caseta de socorrisme, encara que falta l’aprovació del Pla de Contingència


Amb l’objectiu de garantir la seguretat a les platges durant els pròxims dies, l’Ajuntament d’Elx s’avança i posarà en marxa a partir de demà, 6 de juny, l’inici d’un servei d’emergència de salvament i socorrisme municipal. Així ho ha comunicat el regidor de Turisme, Carles Molina, qui ha recordat que “el dispositiu comença habitualment setmanes més tard, però en aquesta ocasió, a causa de la situació excepcional en la qual ens trobem, hem fet un esforç perquè aquesta assistència, gestionada per DYA i amb un total de huit socorristes, estiga en funcionament durant aquests dies a les platges il·licitanes fins que es licite el nou contracte del servei, previst per a la segona quinzena de juny”.

El regidor ha assenyalat que les empreses interessades hauran de presentar les seues ofertes, així com garantir l’aportació del personal amb la formació necessària, la maquinària específica, els vehicles terrestres per al transport d’elements i socorristes i els vehicles aquàtics per a les tasques en la mar.

D’altra banda, el regidor ha incidit en què des de l’Ens Gestor de Platges s’està treballant per dur a terme el Pla de Contingència, “un decret, executat per la Generalitat, per a salvaguardar la seguretat de les persones usuàries i millorar la coordinació d’Emergències i Protecció Civil a les platges de la Comunitat Valenciana”. “Estem a la disposició de que es desenvolupe el decret per a poder implementar qualsevol novetat”, ha afegit Molina.

Quant a les obres de reposició dels llavapeus, destrossats a causa del passat temporal, l’edil ha assenyalat que estaran disponibles per a la setmana que ve. L’edil ha destacat que “cal recordar que aquestes obres van ser paralitzades a causa de l’estat d’alarma i es van reiniciar a mitjan mes passat”.

A més, també està prevista la instal·lació de les noves passarel·les de fusta d’accés a la platja i de la caseta de socorrisme a falta de l’aprovació del Pla de Contingència, “en el qual també es contemplen les mesures preventives que la ciutadania haurà de complir front al coronavirus”, ha assenyalat Molina.