L’Ajuntament trasllada al Consell Jurídic Consultiu el cànon del servei de neteja durant la pròrroga del contracte

L’Ajuntament trasllada al Consell Jurídic Consultiu el cànon del servei de neteja durant la pròrroga del contracte

El regidor ha indicat que l’acord que “vam aconseguir va ser que el cànon es quedara tal qual estava i no es minorara amb 58.000 euros perquè es puguen dur a terme millores puntuals durant els nou mesos de pròrroga”


El portaveu de l’Equip de Govern i edil de Neteja, Héctor Díez, ha anunciat que la Junta de Govern ha acordat traslladar al Consell Jurídic Consultiu el cànon acordat entre l’Ajuntament i l’empresa per als mesos de pròrroga del contracte de neteja.

El passat 31 de desembre de 2019 va finalitzar el període vigent per a l’explotació del contracte de neteja i recollida de residus sòlids. Des d’aquell moment la Junta de Govern Local va acordar prorrogar nou mesos més el contracte, fins al 30 de setembre de 2020, mentre finalitzava l’adjudicació del nou servei.

“Aquest període de nou mesos, és un espai de temps en el qual l’empresa concessionària i l’Ajuntament han de posar-se d’acord en el cànon a pagar a partir d’aquell moment fins al final de la pròrroga”, ha indicat l’edil, qui ha afegit que “el passat 31 de desembre la finalització del contracte va suposar el final de l’amortització de la maquinària que forma part del contracte actual, això va fer que el cànon baixara mensualment en uns 58.000 euros. A partir de l’1 de gener empresa i Ajuntament havíem de posar-nos d’acord en el nou cànon”.

En aquest punt, el regidor ha indicat que “l’acord que vam aconseguir va ser que el cànon es quedara tal qual estava i no es minorara amb aquests 58.000 euros perquè es puguen dur a terme millores puntuals durant els nou mesos de pròrroga”.

D’aquesta manera, la Junta de Govern ha acordat hui elevar al Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana el nou cànon que quedaria tal qual estava abans de la finalització del contracte i que la minoració derivada de l’amortització de la maquinària en 58.000 euros, no es duga a terme, quede tal qual, amb la finalitat de destinar-la a dos conceptes per a continuar millorant en el servei de neteja. En primer lloc, al lloguer de quatre camions de recollida de càrrega lateral (per a reforçar el servei de recollida de residus sòlids urbans i de recollida d’envasos i paper) i, en segon lloc, assumir el cost del transport del residu sòlid industrial des d’Elx a l’abocador de Novelda (conseqüència del tancament de l’abocador de Ferriol).