L’alcalde anuncia que les obres del nou col·lector de la ronda Sud estaran finalitzades a mitjan juliol

L’alcalde anuncia que les obres del nou col·lector de la ronda Sud estaran finalitzades a mitjan juliol

Carlos González recorda que aquesta actuació, que compta amb una inversió de més de 700.000 euros, permetrà que no es produïsquen estancaments d’aigua en la zona sud-est del nucli urbà quan ploga amb intensitat


“Es tracta d’una actuació molt important que emmarquem dins del pla d’inversions de l’empresa mixta Aigües d’Elx, en el qual per a l’any 2020 tenim prevista una inversió total de 3,7 milions”


L’alcalde d’Elx, Carlos González, i el regidor d’Aigües, Héctor Díez, acompanyats pel gerent d’Aigües d’Elx, Javier Prieto, han visitat les obres del sobreeixidor d’aigües pluvials de l’EL-20 en la circumval·lació Sud, l’objecte de la qual és resoldre la circulació de les aigües pluvials del sud-est del nucli urbà d’Elx i evitar els estancaments d’aigua quan es produeixen pluges d’intensitat.

“Es tracta d’una actuació molt important que emmarquem dins del pla d’inversions de l’empresa mixta Aigües d’Elx en el qual per a l’any 2020 tenim prevista una inversió total de 3,7 milions.

Començada aquesta actuació a la ronda Sud, en breu s’iniciaran les altres dues grans obres restants: el nou depòsit d’aigua potable d’Arenals del Sol (les obres del qual ja estan adjudicades i començaran després de l’estiu), i un altre col·lector a Fra Pere Balaguer”, ha explicat l’alcalde, qui ha afegit que “a aquesta actuació li donem una importància extraordinària, no sols pel valor econòmic, ja que es tracta d’una inversió de més de 700.000 euros, sinó per la important funció que complirà”.

Carlos González ha explicat que el present projecte enllaça el col·lector d’Altabix – Ciutat Jardí – els Palmerars amb els conductes de la nova ronda Sud i comprén 457 metres de conduccions distribuïdes en 3 ramals.

 

 

Destaca l’encreuament de la carretera de circumval·lació Sud a fi de minimitzar les afeccions sobre aquesta, ja que aquest encreuament s’ha realitzat mitjançant la tècnica de la clava de canonada especial de formigó armat, de manera que ha permés realitzar el pas de la conducció per davall de la carretera de circumval·lació Sud sense haver de procedir al seu tall ni a cap desviament.

“En definitiva, es tracta d’una actuació que possibilitarà evitar les embassades que es produïen fins ara cada vegada que hi havia pluges fortes en la zona compresa entre el barri de Palmerars, la carretera de Santa Pola i l’Hospital General”, ha dit l’alcalde, qui ha anunciat que l’obra es troba en un nivell d’execució del 40% i la previsió és que les obres finalitzen a mitjan juliol.

Cal recordar que l’obra ha patit dues paralitzacions. La primera va ser deguda a la necessitat d’obtindre l’autorització per a treballs arqueològics de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, ja que en la zona afectada per les obres existeix un potencial risc d’aparició de restes arqueològiques, que va obligar a la paralització dels treballs per a la redacció del projecte d’excavació, els quals es van reprendre el dos de març. La segona paralització va ser deguda a la declaració de l’estat d’alarma en el Reial Decret 463/2020 entre els dies 27 de març i 20 de maig. Els treballs es van reprendre el passat 21 de maig.

Descripció tècnica de les obres:

L’obra consisteix en la instal·lació de dos ramals des dels carrers Advocats d’Atocha (Ramal 1 d’1,5 metres de diàmetre) i Avet (Ramal 2 d’1 metre de diàmetre) fins a un punt d’intersecció amb el camí Vell de Santa Pola, des d’on arranca el Ramal 3, un col·lector d’1,8 metres de diàmetre per a connectar amb el col·lector instal·lat pel Ministeri amb les obres de l’EL-20.