L’alcalde confia que el Bloc 3 de Sant Antoni estiga finalitzat a principis de 2021

L’alcalde confia que el Bloc 3 de Sant Antoni estiga finalitzat a principis de 2021

Carlos González destaca la importància del programa de regeneració urbana del barri, que en les seues fases 1 i 2 suposarà la creació d’un total de 338 habitatges


“Des del punt de vista econòmic, la inversió en aquesta mena d’iniciatives significa un estímul al sector de la construcció que té efectes multiplicadors sobre l’economia”, apunta l’alcalde


 

L’alcalde d’Elx, Carlos González, acompanyat per la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, i pel gerent de Pimesa, Antonio Martínez, ha visitat les obres del tercer bloc de l’àrea de regeneració urbana (ARRU) de Sant Antoni, una de les iniciatives de regeneració urbana més rellevants, ambicioses i de major abast urbanístic i social de quantes s’estan desenvolupant a la Comunitat Valenciana i al conjunt d’Espanya.

L’alcalde ha recordat que el passat 11 de setembre de 2019 es va iniciar la construcció del bloc 3 i ha anunciat que, tal com li ha comunicat l’empresa constructora, els terminis s’estan avançant i l’obra podria estar finalitzada a principis del pròxim any, cosa que permetria també avançar la fase de comercialització dels habitatges.

“Es tracta d’un edifici de 90 habitatges (50 de tres dormitoris i 40 de dos), 69 places de garatge i un local comercial, situat entre el carrer Bisbe Cubero, la rotonda N-340, un carrer per a vianants i una parcel·la dotacional. La construcció es duu a terme per la unió temporal d’empreses ORTHEM-ABALA BARRI DE SANT ANTONI ELX, per un import de 4,6 milions d’euros”, ha explicat l’alcalde, qui ha afegit que “són habitatges d’una grandària reduïda, però enormement funcionals. Tenen classificació energètica A, i tots miren a l’exterior. A més, estan lliures de barreres arquitectòniques”.

L’edifici consta de planta baixa amb local comercial i aparcaments en superfície per a bicicletes, 10 plantes de pis amb 9 habitatges per planta i dues plantes de soterrani per a aparcament amb una capacitat de 69 vehicles en total.

“Estem davant un edifici que continuarà amb la trajectòria dels blocs 1 i 2. El bloc 1, de 74 habitatges, ja ha sigut entregat al veïnat i hi estan vivint. En el bloc 2, dels 120 habitatges dels quals consta, tenim signades quasi 40 escriptures i continuem entregant habitatges”, ha assenyalat González.

 

 

Tal com ha explicat l’alcalde, l’Ajuntament, a través de Pimesa, ja està treballant en el bloc 4. “En aquests moments s’està redactant el projecte i esperem que a la volta de l’estiu estiguem en condicions de licitar l’obra d’un quart bloc que ens portaria a un muntant total de 338 habitatges en marxa entre construïts, en construcció i en licitació. Seria la fase 1 i la fase 2 d’aquest ARRU que, no sols és una gran actuació urbanística de regeneració, sinó que té un component social, de millora de la qualitat de vida del veïnat, ja que, al final, no sols viuran en habitatges més còmodes i moderns, a més, solucionaran el greu de problema d’accessibilitat que tenien els vells edificis”.

“Estem transformant un barri degradat en un barri nou i modern. L’objectiu de l’ARRU de Sant Antoni és possibilitar l’ús residencial en habitatges constitutius de domicili habitual en un context urbà segur, proveït de l’equipament i els serveis bàsics. En definitiva, millorar la qualitat i la funcionalitat de les infraestructures, dotacions, equipaments i espais públics del barri de Sant Antoni i per tant, fomentar la dinamització econòmica i el desenvolupament social del barri”, ha conclòs l’alcalde.

Respecte al futur, l’alcalde ha assenyalat que l’objectiu és renovar el barri completament, uns 15 edificis i entorn dels mil habitatges. “Tenim garantit el finançament fins a la Fase 2, i malgrat la pandèmia està tenint conseqüències econòmiques sobre la capacitat de l’administració d’emprendre projectes. L’eixida de la crisi passa per la inversió i per la estimulació de la demanda des del sector públic. Això és un esperó per a l’Ajuntament i haver de ser-ho també per a la Generalitat Valenciana, perquè junts busquem finançament en el Govern d’Espanya i a Europa per a seguir avant amb aquest projecte. No podem frenar ací”.

Afavorir la reactivació econòmica

L’alcalde ha destacat que, al marge de la importància que té aquesta actuació per a la regeneració d’un barri degradat i la millora de la qualitat de vida de les persones que hi habiten, des del punt d’econòmic, es tracta d’una iniciativa enormement positiva per a reactivar el sector de la construcció i l’economia.

“Des del punt de vista econòmic, i ara que estem en un moment molt complex, la inversió en aquesta mena d’iniciatives significa un estímul al sector de la construcció que té efectes multiplicadors sobre l’economia. Invertir, com farem en el quart bloc, altres 5 milions d’euros a través de Pimesa significa un nou estímul a l’economia”, ha indicat Carlos González, qui ha afegit que “fins a aquest moment, amb aquesta actuació, portem invertits i compromesos al barri de Sant Antoni uns 25 milions d’euros en obra civil i en suport a un sector, el de la construcció, que genera ocupació, que genera riquesa i que té efectes multiplicadors sobre l’economia”.