L’alcalde d’Elx advoca davant els hostalers per recuperar la confiança dels consumidors

L’alcalde d’Elx advoca davant els hostalers per recuperar la confiança dels consumidors

Carlos González acudeix a l’assemblea constitutiva del col·lectiu Hostaleria Elx acompanyat del regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, i adverteix de la importància d’evitar rebrots del coronavirus per a afavorir la reactivació econòmica


L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha advocat per recuperar la confiança de les persones consumidores i respectar les mesures sanitàries per a evitar rebots del coronavirus, durant la seua intervenció en la reunió constitutiva del col·lectiu Hostaleria Elx que presideix Francisco Mora i que s’ha celebrat al Centre de Congressos.

González, que va acudir acompanyat del regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina, ha manifestat davant el mig centenar d’hostalers i hostaleres que han participat en la reunió que “un sector que és tan important per a l’economia de la ciutat s’organitze, s’associe i fixe objectius i estratègies col·lectives és un pas molt rellevant. Per a nosaltres, el fet que us convertiu en associació i sigueu els nostres interlocutors ens facilita entendre’ns, dialogar, marcar-nos objectius junts i posar-nos d’acord en tot allò que siga d’interés comú”.

“Som conscients que acabem d’eixir d’una situació greu i hem de treballar junts per a aconseguir la recuperació. Hem de ser conscients que aquesta recuperació serà gradual. I en aquest procés hi ha un factor fonamental, que és la recuperació de la confiança de la clientela, cosa que ens concerneix a tots i a totes i en el que totes i tots tenim un paper que complir”, ha destacat el responsable de l’Equip de Govern.

L’alcalde ha assenyalat que aquesta recuperació de la confiança s’ha de fer des de la perspectiva sanitària perquè hi ha gent que encara té un cert temor a eixir a espais públics. “Hem de fer les coses bé, amb mesures de seguretat, un element fonamental, i si fem bé el nostre paper evitarem els rebrots, per la qual cosa estarem generant seguretat en les persones consumidores per a tornar a omplir els establiments amb confiança”.

Així mateix, ha expressat González, “la recuperació en l’àmbit econòmic és complexa, depén de més factors, però no es pot entendre sense la sanitària. Depén del fet que la gent se senta segura, sàpia que té ocupació i que els ERTE es converteixen en contractes de treball”.

En aquest procés gradual de recuperació “hem d’evitar nous rebrots. Seria enormement negativa una dinàmica de rebrots. I associe això a la decisió que hem pres de no fer festes a l’agost. M’hauria agradat tindre algun acte a la ciutat, després de tant de neguit ens hauria vingut bé des del punt de vista anímic i des de l’econòmic. Però al final els rebrots s’estan avançant. Pensem que anar més lent significarà anar més ràpid. La decisió més prudent ha sigut evitar grans acumulacions de gent com a mesura de prevenció”, ha expressat el regidor il·licità.

Generació de riquesa i vida

Carlos González ha destacat la importància del sector de l’hostaleria en la generació de riquesa i ocupació i en l’aportació al sector turístic des del punt de vista socioeconòmic, “però també els bars, cafeteries i restaurants li doneu lluentor, llum i vida a la ciutat, als nostres barris, places i carrers, un valor fonamental que aporteu”.

“Compteu amb nosaltres. L’Ajuntament i el seu Govern Municipal som els vostres aliats naturals en els vostres objectius i en el vostre full de ruta com a sector. Nosaltres us necessitem perquè la ciutat estiga viva i funcione. I vosaltres ens necessiteu perquè puguem canalitzar i convertir en realitat les vostres iniciatives i propostes de sector. Ens necessitem els uns als altres”, ha subratllat Carlos González.

Les persones assistents a la reunió han debatut sobre diferents activitats plantejades de cara als pròxims mesos, des de campanyes per a eixir al carrer en la setmana de festes, fins a premis en les consumicions o concursos dirigits a la seua clientela. També han proposat rutes gastronòmiques, descomptes, aprofitament de sinergies amb altres col·lectius i l’elaboració d’una guia gastronòmica i d’oci d’Elx.