L’alcalde d’Elx considera “molt positiva” la pròrroga dels ERTE i l’extensió de la prestació a les persones autònomes fins a final de setembre

L’alcalde d’Elx considera “molt positiva” la pròrroga dels ERTE i l’extensió de la prestació a les persones autònomes fins a final de setembre

Al municipi s’han tramitat 2.984 Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació que afecten  15.741 persones i la prestació per cessament d’activitat beneficiarà unes 5.000


Carlos González destaca que “els ERTE estan resultant un instrument molt eficaç per a evitar acomiadaments, que és la seua finalitat última”


L’alcalde d’Elx, Carlos González, considera “molt positiu” per a Elx l’acord aconseguit entre el Govern i els agents socials per a prorrogar els ERTE i l’extensió de la prestació per cessament d’activitat a les persones autònomes fins al 30 de setembre.

González assenyala que “a Elx són més de 15.000 les persones que es troben acollides a aquesta situació extraordinària de suspensió del contracte de treball i que es beneficiaran d’aquest acord de pròrroga. En aquesta crisi econòmica els ERTE estan resultant un instrument molt eficaç per a evitar acomiadaments, que és la seua finalitat última. Cal pensar que en l’actualitat, a la nostra ciutat s’han tramitat 2.984 ERTE que afecten 15.741 treballadors dels diferents sectors. La pròrroga dels ERTE té com a finalitat el manteniment i la recuperació de l’ocupació a mesura que es produeix la reactivació de l’economia”.

D’altra banda, l’alcalde il·licità considera “molt valuós l’acord aconseguit entre el govern i les organitzacions de treballadors autònoms, que significa l’extensió de la prestació per cessament d’activitat a aquests professionals, una mesura que beneficiarà a més de 5.000 persones”.

Estar en un ERTE significa que les persones treballadores afectades perceben la prestació per desocupació i no han d’acreditar un període mínim de cotització per a accedir a aquesta, ni se’ls computa el temps que han romàs en aquesta situació a l’efecte de la cotització per a la desocupació.

De la mateixa manera, s’han prorrogat fins al 30 de setembre les mesures establides al març passat per a les i als treballadors autònoms afectats pel cessament activitat o la caiguda de la seua facturació.

D’altra banda, l’acord suposa que els i les treballadores autònomes que estaven cobrant la prestació extraordinària, que incloïa una ajuda econòmica equivalent al 70% de la base reguladora i una exempció de les cotitzacions, no pagaran la quota de la Seguretat Social de juliol i tindran una exempció del 50% a l’agost i del 25% al setembre.

Així mateix, qui acredite una caiguda de la facturació del 75% en aquest tercer trimestre respecte al mateix període de l’any anterior, podran sol·licitar la prestació ordinària per cessament d’activitat.