L’asfaltat d’un solar de 5.000 metres en les instal·lacions esportives de Torrellano aplana el camí per a construir el nou col·legi La Pau

L’asfaltat d’un solar de 5.000 metres en les instal·lacions esportives de Torrellano aplana el camí per a construir el nou col·legi La Pau

La inversió supera els 185.000 euros i permetrà instal·lar les aules prefabricades que acolliran l’alumnat a final d’any per a edificar el nou centre en el terreny que ocupa l’actual


L’alcalde, Carlos González, destaca que aquesta zona es convertirà en el futur en un espai multiusos per a celebracions esportives, festeres, socials o culturals que millorarà l’equipament de la pedania


El president de l’AMPA destaca que “estem molt contents per la rapidesa amb la qual s’ha iniciat l’adequació del solar, quasi en un temps rècord”


 

L’asfaltat d’un solar de més de 5.000 metres quadrats a les instal·lacions esportives de Torrellano permetrà instal·lar immediatament les aules prefabricades que acolliran més de 340 alumnes del col·legi La Pau a partir de finals d’any, segons ha explicat aquest matí l’alcalde d’Elx, Carlos González, qui ha visitat les obres acompanyat de la regidora d’Educació, María José Gutiérrez; l’edil de Manteniment, Héctor Díez; el pedani, Juan Antonio Pomares; la directora del centre, Alicia Carmona, el president de l’AMPA, Juan Carlos Mogica, i altres membres de la comunitat educativa.

 

 

Aquestes obres realitzades per l’Ajuntament tenen un pressupost de més de 185.000 euros i en el futur permetran usar aquesta parcel·la com a espai multiusos per a celebracions socials, esportives, festeres o culturals, cosa que millora els equipaments de la pedania, tal com ha informat el responsable de l’Equip de Govern.

El president de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA), Juan Carlos Mogica, ha destacat per la seua part que “la llum es comença a veure al final del túnel i estem molt contents amb la rapidesa amb la qual s’ha iniciat l’adequació del solar quasi en un temps rècord”.

“Estem duent a terme l’adequació d’aquest solar, que es troba dins de les instal·lacions esportives de Torrellano, amb la finalitat d’instal·lar les aules prefabricades que possibilitaran que puguem actuar en el col·legi públic La Pau amb la construcció d’un nou centre”, ha indicat l’alcalde.

“Es tracta d’una parcel·la d’uns 5.000 metres quadrats que suposa una inversió de més de 185.000 euros. S’han dut a terme treballs d’asfaltat, clos, clavegueram i enllumenat perquè es puguen impartir les classes”, ha explicat el responsable de l’Equip de Govern Municipal.

González ha indicat que “les previsions que manegem la comunitat educativa, la direcció general de centres i l’Ajuntament és que les obres acaben al mes de juliol i, al mateix temps, la Conselleria d’Educació licitarà les aules prefabricades també durant la primera quinzena del pròxim mes, la qual cosa permetrà que les aules s’instal·len immediatament”.

Nou col·legi

Així mateix, afig el regidor il·licità, “estem treballant en el projecte de fons: la construcció d’un nou col·legi, que suposarà la inversió de més de cinc milions d’euros. La Conselleria està treballant en la finalització de la redacció del projecte, prevista per a aquest estiu, amb la finalitat de dur a terme la licitació de les obres durant l’últim quadrimestre, possiblement al setembre. Per tant, els terminis compromesos amb la comunitat educativa es van complint i, sobretot, es compleixen les nostres previsions per a poder comptar amb un nou col·legi que substituïsca a l’actual, afligit de greus deficiències. L’objectiu és que al desembre puga començar el trasllat de més de 340 alumnes del centre a les aules provisionals que s’instal·laran en la parcel·la”.

“D’altra banda, aquestes instal·lacions podran formar un espai multiusos que s’incorpore a les instal·lacions esportives per a actes de caràcter social, cultural, esportiu o fester. Per tant, estem duent a terme una actuació provisional dirigida a solucionar les necessitats educatives, però que de cara al futur millorarà la dotació d’equipaments públics a la pedania de Torrellano”, ha expressat l’alcalde.